Venezuela Steag Republica Bolivariana de Venezuela

Nume Oficial: Republica Bolivariana de Venezuela Regiune: America de Sud Capitala: Caracas Orase Importante: Maracaibo, Valencia, Barquisimeto Moneda: Bolivar Venezuelan [VEF] Suprafata: 916.445 km² Populatie: 29335489 locuitori Limbi Vorbite: spaniola Religie: Catolicism, Prostestantism
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Este prezenta pe teritoriul Venezuelei. In sectiunea Sanatate, am scris despre cum te poti proteja.

Alte maladii

Febra Galbena si alte maladii potential periculoase sunt intalnite aici. Totul este detaliat in sectiunea Sanatate.

Infractionalitate

Cu totii stim ca infractionalitatea (cu precadere criminalitatea) este ridicata in orasele mari din Venezuela. Am tratat fiecare problema in sectiunea Siguranta.

Stupefiante

Alta problema nationala, intalnita de altfel si in alte state sud americane, este posesia si traficul de droguri. Mare atentie! Totul este detaliat in sectiunea Lege.

  1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Venezuela este 171. Pentru ambulanta privata sunati la ServiMedic Venezuela: 0212 395 27 03.
  2. Clinici sau spitale in Venezuela:

– Cli­nica El Avila (Av. San Juan Bosco, Altamira Norte; tel. 276-1111; urgente tel. 276-1013; 276-1014).

– Centro Medico Docente La Trinidad, (tel. 949-6411, urgente tel. 949-6291; 949-6369).

– Instituto Medico La Floresta (Av. Principal de la Floresta si Fco. Miranda, La Floresta; tel. 209-6222; 209-6122; urgente tel. 209-6368; 209-6369).

– Policli­nica Metropolitana (Calle A-1, Caurimare; tel. 908-0100; 908-0229; urgente tel. 908-0430, 908-0431, 908-4444).

 

Malaria este prezenta in Venezuela, fiind reprezentata de P. falciparum, iar protectia impotriva tantarilor este indicata.

Exista risc de Febra Galbena.

 

Diareea calatorului este frecventa, asadar evita sa consumi apa de la robinet.

Coace sau decojeste legumele si fructele inainte de a le manca.

Riscul de Hepatita E este ridicat.

Exista risc de infectii exotice precum Febra de Mayaro, sindromul picioare-maini-gura, Febra de Capusa.

Sunt prezente si focare de Bilharzioza, Fascioloza sau Oncocercoza.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Venezuela:

– Obligatorii: Febra Galbena.

– Universale: Tetanos – Difterie – Poliomielita – Tuse convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A si Febra Tifoida.

– Eventuale: Rabie – Rubeola.


Potentiale Afectiuni

Febra Dengue
Ce este Febra Dengue? Este cea mai frecventa boala in care arbovirusul este implicat, virus transmis de tantari si care cauzeaza o infectie generalizata in corpul uman. Maladia mai este cunoscuta si sub numele de "febra oaselor rupte", nume datorat durerilor osoase importante. Peste 100 de tari sunt atinse de aceasta boala, iar 2/5 din... Afla mai multe


Febra Galbena
Ce este Febra Galbena?   Febra galbena este o boala virala acuta hemoragica transmisa de tantarii infectati. Numele de "galben" provine de la posibilul icter cutanat a celor infectati. Aproximativ 50% dintre persoanele infectate si atinse grav de maladie, care nu se trateaza, decedeaza. Expansiunea acestei boli este direct legata de inmultirea tantarilor-vector (probabil in... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Leishmanioza cutanata
Ce este Leishmanioza cutanata? Leishmanioza cutanata este o afectiune cutanata ce poate atinge orice calator in zonele atinse de aceasta, acest lucru aparand din ce in ce mai des. Aceasta boala are un rezervor canin, devenind mult mai favorabila intr-un climat cald, permitand proliferarea vectorului. Este o infectie cutanata provocata de un parazit unicelular fiind... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infracționalitate

Criminalitatea este deosebit de ridicată în oraşele mari, în special în Caracas, metropolă în care săptămânal se înregistrează aproximativ 30-40 de crime.

Jafurile armate, deturnarea mașinilor, spargerile și răpirile sunt comune și sunt adesea însoțite de violență. Aceste infracțiuni pot avea loc în orice moment al zilei și în diferite locații: pe stradă sau pe plajă, atunci când călătorești în vehicule private sau în transportul în comun.

În cazul în care ești victima unei infracţiuni, să nu opui rezistenţă faţă de infractor deoarece acesta poate fi înarmat.

Terorism

În Republica Venezuela, riscul atentatelor teroriste este relativ scăzut. Vă sfătuim să evitaţi călătoriile în zona de graniţă cu Columbia, în special sectoarele Zulia, Tachira şi Apure.

Transportul rutier

În Venezuela sunt peste 1000 de km de autostradă.
Şoselele naţionale sunt asfaltate, dar starea carosabilului nu este ireproşabilă.

Permisul de conducere românesc este valabil.

Există puncte de control ale Gărzii Naționale prin întreaga țară. Să conduci încet și să oprești dacă ți se cere acest lucru. Au fost raportate cazuri în care poliția a încercat să obțină mită.

Conducerea sub influența alcoolului este comună, mai ales în timpul week-end-urilor. Multe vehicule sunt în stare proastă și șoferii ignoră culoarea roșie a semafoarelor.

Să nu faci autostopul.

Transportul pe apă

Există incidente de piraterie și de jaf armat împotriva ambarcațiunilor din interiorul și din jurul apele Venezuelei, mai ales la est de Puerto La Cruz și în apele între Venezuela și Trinidad.

Transportul public

Există o reţea de autobuze care leagă principalele oraşe din ţară.
În Venezuela nu există căi ferate privind transportul persoanelor.
În Caracas funcţionează şi un metrou.

Altele

Apele din Caraibe pot fi înșelătoare. Există curenți puternici în unele zone care pot face înotul foarte periculos.

Penele de curent devin din ce în ce mai comune și pentru scurte perioade de timp se poate întrerupe electricitatea sau chiar și apa.

 

Legea si obiceiurile locale

Traficul de droguri este o problemă gravă în Venezuela. Metodele de detectare sunt sofisticate și traficanții de droguri trebuie să se aștepte să fie arestați.

Se ajunge la sancțiuni severe, inclusiv până la 2 ani în arest preventiv înainte de pronunțarea sentinței și apoi o pedeapsă cu închisoarea de lungă durată cuprinsă între 8 și 10 ani. Condițiile din închisorile din Venezuela sunt dure și periculoase.

Este o infracțiune fotografierea instalațiilor militare sau strategice, inclusiv aeroporturilor militare și Palatului Prezidențial .

Pentru ieşirile în oraş, în special în zonele aglomerate, lasă documentele personale la hotel şi păstrează numai o copie a actelor de identitate (paşaport);

Clonarea cardurilor este o problemă serioasă. Ai grijă de fiecare dată când folosești cardurile de credit sau de debit;

Ai grijă în orice moment, inclusiv atunci când ajungi pe aeroport în Venezuela. Evită folosirea telefonului mobil sau afișarea altor echipamente electronice sau obiectelor de valoare pe stradă sau într -un vehicul;

Utilizează doar taxiuri rezervate în prealabil. Hotelurile îți pot rezerva un taxi de la o companie de renume;

Uşile şi geamurile de la autovehicule trebuie ţinute închise;

Nu face autostopul;

Sezonul uraganelor este între 1 iunie și 30 noiembrie și poate afecta părți din nordul Venezuelei. Verifică rapoartele meteorologice la televiziunea locală și la radio.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU