Vatican Steag Statul Cetății Vaticanului

Nume Oficial: Statul Cetății Vaticanului Regiune: Europa Capitala: Vatican Orase Importante: Vatican Moneda: Euro [€] Suprafata: 0.44 km² Populatie: 839 locuitori Limbi Vorbite: Latina, Italiana Religie: Romano-Catolic
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Risc scazut

Riscurile calatoriei in Vatican sunt scazute, insa am scris cateva sfaturi de urmat in sectiunile de alaturi.

Nu exista risc de Malarie sau Febra Galbena in Vatican.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Vatican:

– Universale: Tetanos – Difterie – Poliomielita – Tuse convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A si Febra Tifoida.


Potentiale Afectiuni

Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Infracționalitate

Cu toate că există puține infracțiuni, hoții de buzunare și escrocii din orașele apropiate se strecoară în Vatican astfel trebuie să fii atent unde îți ții banii.

Transportul

Statul Vatican nu are aeroporturi. Există un helioport și 852 m de cale ferată standard (1435 mm) care face conexiunea cu rețeaua italiană în stația Roma Sfântul Petru. Calea ferată este rar folosită.

Starea generală a drumurilor şi a infrastructurii este foarte bună. Parcarea este permisă numai în locuri rezervate, contra cost (în general taxa este de 1 euro/oră, iar tichetele se cumpără fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei sau tutungerii). Este obligatoriu ca farurile să fie aprinse în permanenţă (faza de întâlnire).

Sistemul legal este bazat pe canon sau dreptul ecleziastic; dacă dreptul canonic nu este aplicabil, legile speciale ale teritoriului se aplică, de obicei modelate după prevederile italiene.

Este o infracțiune să te așezi pe treptele monumentelor sau să mănânci și să bei în imediata vecinătate a bisericilor principale și a clădirilor publice.

Prin lege trebuie să fii în măsură să prezinți o anumită formă de identificare, în orice moment. În cele mai multe cazuri, o copie a pașaportului trebuie să fie suficientă.

Nu cumpăra de la comercianți stradali ilegali. Ai putea fi oprit de poliția locală și amendat;

Utilizează numai taxiuri licențiate. Acestea vor avea un semn de taxi pe acoperiș. Asigură-te în privința contorului din taxi că a fost resetat înainte de a pleca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU