Uganda Steag Republica Uganda

Nume Oficial: Republica Uganda Regiune: Africa Capitala: Kampala Orase Importante: Jinja, Mbale, Masaka Moneda: Shilingul ugandez [GPD] Suprafata: 241,550 km² Populatie: 34,856,813 locuitori Limbi Vorbite: Engleza Religie: Romano-Catolic, Musulman, Protestant
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Riscul de imbolnavire cu Malarie este prezent pe intregul teritoriu al Ugandei si pe intreaga perioada a anului. Detalii in sectiunea Sanatate.

Alte maladii

Febrele Hemoragice sau Hepatitele sunt alte boli cu risc crescut aici. Am scris mai pe larg in sectiunea Sanatate.

Infractionalitate

Riscul de a fi jefuit este crescut, iar furturile din masini sunt des intalnite. Detalii in sectiunea Siguranta.

Conflicte armate

Banditismul si conflictele armate sunt des intalnite pe teritoriul Ugandei. Am detaliat asta in sectiunea Siguranta.

In Kampala, Uganda, serviciile medicale sunt foarte limitate, iar in alte orase nici nu exista.

Riscul de Malarie datorat in general P. falciparum este ridicat si este prezent pe toata perioada anului si pe intregul teritoriu a tarii, inclusiv in marile orase.

– Medicamentele utilizate impotriva Malariei sunt MALARONE sau LARIAM sau DOXYPALU.

 

Febra Hemoragica virala este prezenta pe aceste teritorii si se poate manifesta sub diverse forme precum Ebola, etc.

Nu atinge nici un fel de animal, deoarece transmiterea bolilor poate fi posibila.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Uganda:

– Vaccinarea impotriva Febrei Galbene este obligatorie.

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului dar si Rabiei sa fie practicata.

– De asemenea, cu precadere in perioadele endemice, vaccinarea impotriva Meningitei cu meningococ trebuie realizata.


Potentiale Afectiuni

Bilharzioza
Ce este bilharzioza? Bilharzioza sau schistozomioza este o boala parazitara, datorata infestarii cu bilharzii, paraziti ce traiesc in aparatul circulator al omului. Boala este prezenta in 53 de tari din Africa, din estul Mediteranei si in Peninsula Arabiei. Aceasta maladie ar fi infestat 100 de milioane de persoane. Exista 4 tipuri de bilharizioze: - Schistosoma... Afla mai multe


Febra Dengue
Ce este Febra Dengue? Este cea mai frecventa boala in care arbovirusul este implicat, virus transmis de tantari si care cauzeaza o infectie generalizata in corpul uman. Maladia mai este cunoscuta si sub numele de "febra oaselor rupte", nume datorat durerilor osoase importante. Peste 100 de tari sunt atinse de aceasta boala, iar 2/5 din... Afla mai multe


Febra Galbena
Ce este Febra Galbena?   Febra galbena este o boala virala acuta hemoragica transmisa de tantarii infectati. Numele de "galben" provine de la posibilul icter cutanat a celor infectati. Aproximativ 50% dintre persoanele infectate si atinse grav de maladie, care nu se trateaza, decedeaza. Expansiunea acestei boli este direct legata de inmultirea tantarilor-vector (probabil in... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Meningita meningococica sub-sahariana
Ce este Meningita meningococica sub-sahariana? Este o inflamatie a membranelor de protectie ce invelesc creierul si maduva spinarii, ca si oricare alte meningita, insa datorata meningococului din grupul W135 ce ia amploare in fiecare an in Africa sub-sahariana, ducand la vaste epidemii. Letalitatea acesteia poate fi estimata la 50% in absenta unui tratament adecvat rapid.... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Criminalitate

Spargeri, furtul bagajelor din mers și furturi din vehicule apar în Kampala și în alte zone din Uganda. Au existat câteva cazuri de indivizi jefuiți în transportul public și în baruri.

Au existat furturi din mașini și taxiuri în timp ce staționau în trafic.

Nu transporta sume mari de bani şi nu purta bijuterii scumpe sau ceasuri. Ai grijă deosebită de pașaport.

Calatorii locale

Uganda de nord-est. Există frecvente ambuscade rutiere şi ciocniri între triburi. Armele sunt larg răspândite și există cazuri de morți sau răniţi din cauza schimburilor de focuri.

Uganda de nord-vest. Ai mare grijă în apropiere de granița cu Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud. Au existat unele ciocniri între bande și există riscul de banditism.

Uganda de vest. Au existat altercații violente și decese în cartierele Bundibugyo și Kasese în timpul și după alegerile din februarie 2016. Au existat anterior atacuri violente de către bărbați înarmați împotriva poliției și unii civili din Bundibugyo, Kasese și districte Ntoroko în iulie 2014, provocând peste 90 de decese. Această zonă include destinații turistice precum Munții Rwenzori și parcurile naționale.

Uganda de sud-vest. Părțile din Republica Democratică Congo la sud-vest de Uganda au o istorie de instabilitate și conflicte violente.

Uganda de est. Călătoria în Uganda de Est este în mare parte fără probleme, dar în timpul ploilor abundente există un risc de alunecări de teren în special în Bulucheke, sub-județ din districtul Bududa in apropiere de Mount Elgon National Park, o destinație turistică populară.

Traficul rutier

Deplasările pot fi periculoase, în special în afara marilor orașe. Condiţiile de drum sunt sărace, vehiculele sunt adesea prost întreținute, iar rata accidentelor este mare.

Limitele de viteză în oraş sunt, în general, 50 kmh si în afara oraşului 80 kmh. Depăşirea limitelor poate duce la o amendă, închisoare sau ambele.

Asigură-te că vehiculul este în stare bună și aprovizionat cu articole pe care le-ai putea folosi în caz de defecțiune sau în timpul altor incidente.

Transportul public, feroviar si aerian

Câteva autobuze au fost jefuite în timpul nopţii după ce au fost forțate să se oprească de blocaje rutiere sau de către infractorii care se dau drept pasageri.

Alte forme de transport în comun sunt matatus (un fel de microbuz cu un anumit traseu) și boda-bodas (motocicletă-taxi). Cu toate că sunt ieftine, matatus și boda-bodas nu îndeplinesc standardele de siguranță occidentale, sunt, în general, în stare proastă, conduse imprudent și de multe ori fără acoperire de asigurare corespunzătoare.

Legi si obiceiuri locale

Activitatea homosexuală este ilegală și nu este tolerată în societatea conservatoare din Uganda. Afişarea publică a homosexualităţii cum ar fi sărutul în locuri publice, ar putea duce la arest și detenție.

Este ilegal să cumperi, să vinzi, să ucizi sau să capturezi orice animal sălbatic protejat sau părțile sale fără licență.

Pedepsele pentru traficul de droguri sunt severe.

 

 

Să nu faci poze locaţiilor militare sau diplomatice, inclusiv barajului Owen Falls la izvorul Nilului în Jinja.

Este posibil să fii oprit și să îţi fie solicitate documente de identitate de către funcționari. Transporta o copie a paginii cu detaliile personale din pașaport.

Păstrează portierele încuiate și geamurile închise în timpul deplasării cu maşina.
Să fii vigilent în orice moment, în special în zonele aglomerate și locuri publice, cum ar fi hoteluri, mijloace de transport, restaurante și baruri, precum și în timpul întâlnirilor majore, cum ar fi sportive sau evenimente religioase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU