Ucraina Steag Ucraina

Nume Oficial: Ucraina Regiune: Europa Capitala: Kiev Orase Importante: Kharkov, Dnepropetrovsk, Odessa Moneda: Hrivnă ucraineană [UAH] Suprafata: 603,628 km² Populatie: 44.573.205 locuitori Limbi Vorbite: Rusa, Ucraineana Religie: Ortodox, Catolic
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Conflicte armate

In ultimii ani asistam la diverse conflicte armate in Ucraina. Iata cateva sfaturi in sectiunea Siguranta.

Infractionalitate

Infractionalitatea este in crestere cu precadere in capitala si regiunile afectate de conflictele armate. Detalii in sectiunea Siguranta.

Maladii

Diverse maladii precum Boala Lyme, Encefalitele sau Febra tifoida au fost uneori raportate. Detalii in sectiunea Sanatate.

Trafic rutier

Traficul rutier si conditiile rutiere sunt scazute. Am abordat acest subiect in sectiunile alaturate.

  1. Pentru ambulanta in Ucraina, in Kyiv, sunati la 03. Pentru ambulanta privata, sunati la Medicom: 432-8888 sau Polyclinic 1 : 294-7002, -7008, sau -7009.
  2. Clinici sau spitale in Ucraina:

– Centrul Medical American (1 Berdichevskaya vul.; tel. 490-7600).

– Clinica LifeLine (Beresneki Region; tel. 553-9787, 553-7416).

– Medicom (spital privat; 8 Kondratyuka vul.; tel. 055 pentru informatii, 432-9447 pentru urgente, 432-8888 pentru spital).

 

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie sau Febra Galbena.

– Atentie la Encefalita de capusa daca ramai pentru o perioada mai indelungata pe teritoriul acestei tari.

 

Igiena generala este indoielnica, atat in piete cat si in restaurante.

Nu bea apa de la robinet.

Au fost raportate cazuri de Febra Tifoida cat si de Trichineloza.

Ia-ti cateva precautii impotriva intepaturilor de capusa deoarece pot transmite Encefalite, Febra, sau Boala Lyme.

In aceasta tara exista o prevalenta ridicata pentru HIV/SIDA, dar si Tuberculoza.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Ucraina:

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.

– De preferinta datorita specificatiilor tarii: Hepatita A si Tifos.

– Vaccin antirabic eventual in caz de sejur prelungit.


Potentiale Afectiuni

Boala Lyme
Ce este boala Lyme? Boala Lyme mai poarta si numele de Borelioza si este o boala infectioasa recent identificata, fiind transmisa omului prin intepatura de capusa infectata, capusa apartinand genului Ixodes. Este din ce in ce mai frecventa printre locuitorii din regiunile rurale afectate, dar si o boala a calatorului in astfel de zone, devenind... Afla mai multe


Encefalita de capusa
Ce este encefalita de capusa? Encefalita de capusa este o problema de sanatate publica in toata regiunea europeeana si asiatica, cauzata de encefalita virala datorata arbovirusului, flavivirus ce are un puternic tropism cerebral.   Cum putem fi contaminati? Boala este transmisa prin intepatura capuselor infectate, de tipul Ixodes. O transmisie posibila de asemenea este prin... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Leptospiroza
Ce este Leptospiroza? Leptospiroza sau mai degraba zis leptospirozele sunt un ansamblu de boli infectioase acute ce reprezinta fata indoiala cele mai raspandite zoonoze din lume. Transmisibilitatea la calator este in general mult subestimata, dar este destul  de importanta in realitate. Boala se manifesta prin febra, dureri de cap, dureri musculare si poate fi potential... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Trichineloza
Ce este Trichineloza ? Trichineloza mai poarta si numele de trichinoza si este o boala parazitara cosmopolita, ce poate fi contractata in urma consumului de carne infestata de larvele unui parazit din genul Trichinella. Carnea infestata in cele mai multe cazuri a fost cruda sau insuficient preparata termic si astfel a dus la imbolnavirea a... Afla mai multe


Criminalitate

Cele mai multe vizite sunt fără incidente. Dar, cetățenii străini au fost victimele infracțiunilor violente de la Kiev și în alte orașe mari. În unele cazuri, atacurile au fost motivate rasial.

Fii atent la furturi mărunte, care sunt în creștere la Kiev. Strainii pot fi ținte profitabile. Acolo unde este posibil, evită mersul pe jos singur, noaptea târziu, pe străzile întunecate sau slab iluminate.

Există o frecvenţă mare a furturilor de paşapoarte pe teritoriul Ucrainei. Păstrează paşaportul într-un loc sigur şi nu-l expune în mod vizibil.

Calatorii locale

Biletele de autobuz sau tramvai trebuie să fie validate prin perforare când urci în mijlocul de transport. Poți fi amendat pe loc în cazul în care călătorești cu un bilet care nu a fost validat.

Există o rețea largă de microbuze. Tariful este în mod normal afișat pe fereastra din interiorul microbuzului.

Nu există nici o legătură cu metroul până în centrul orașului Kiev de la Aeroportul Internațional Boryspil. Cel mai convenabil mod de a ajunge în centrul orașului este cu taxiul.

Traficul rutier

Standardele de conducere locale sunt scăzute. Luminile stradale sunt slabe, limitele de viteză, semafoarele și semnele rutiere sunt adesea ignorate, iar șoferii semnalizează rareori înainte de manevrare. Există un număr mare de accidente rutiere, inclusiv decese. Excesul de viteză, condusul sub influența alcoolului și neutilizarea căștilor de protecție, a centurilor de siguranță și a sistemelor de siguranță pentru copii în vehicule sunt principalii factori care contribuie la numărul crescut de accidente.

Traficul feroviar si aerian

Dacă iei trenul peste noapte, asigură-te că bunurile sunt la loc sigur. Programul trenurilor și rezervările de bilete sunt disponibile on-line pe site-ul Căilor Ferate din Ucraina.

Zborurile directe între Ucraina și Rusia au încetat la 25 octombrie 2015, iar la 25 noiembrie 2015, Ucraina a interzis companiilor aeriene rusești să tranziteze spațiul aerian al acesteia.

Legi si obiceiuri locale

Penalitățile pentru posesia de droguri sunt severe. Fumatul și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice este interzis. Locurile publice includ transportul în comun, stațiile de autobuz, pasajele subterane, instituțiile culturale, sportive și guvernamentale, terenurile de joacă și parcurile.

Cu toate că homosexualitatea nu este interzisă de lege, atitudinea publică este puțin tolerantă și afișarea publică de afecțiune poate atrage atenția negativă.

Oficialii ucraineni vorbesc, în general, numai limba ucraineană și rusă.

Efectuează cumpărături cu preponderenţa din lanţurile de magazine cunoscute.

Evită demonstrațiile și adunările publice, deoarece chiar și protestele pașnice ar putea deveni violente.

Evitaţi cartierele mărginaşe ale marilor oraşe.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor ucrainene, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă locale: 01 – Pompieri, 02 – Poliţie şi 03 – Ambulanţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU