Tara Galilor Steag Tara Galilor

Nume Oficial: Tara Galilor Regiune: Europa Capitala: Cardiff Orase Importante: Swansea Moneda: Liră sterlină [GBP] Suprafata: 20.779 km² Populatie: 3.063.456 locuitori Limbi Vorbite: Galeză, Engleză Religie: Protestanta, Romano-catolica
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Traficul rutier

Traficul rutier este lent. Afla de ce in sectiunea Securitate.

Sfaturi

In sectiunile Sfaturi si Lege, ti-am lasat cateva idei principale ce iti pot fi utile de-a lungul calatoriei tale.

Numarul de telefon pentru ambulanta in Tara Galilor este 999.

Puteti contacta orice spital/clinica/farmacie din regiunea in care va aflati.

 

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie sau Febra Galbena.

Risc crescut de epidemii de Rujeola, datorita boicotului vaccinarii nationale.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Tara Galilor:

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.

– De preferinta datorita specificatiilor tarii: Hepatita A in cazul unor conditii precare de igiena pe durata calatoriei.

– Eventuale: Rujeola – Oreion – Rubeola si Meningita cu meningococ.


Potentiale Afectiuni

Boala Lyme
Ce este boala Lyme? Boala Lyme mai poarta si numele de Borelioza si este o boala infectioasa recent identificata, fiind transmisa omului prin intepatura de capusa infectata, capusa apartinand genului Ixodes. Este din ce in ce mai frecventa printre locuitorii din regiunile rurale afectate, dar si o boala a calatorului in astfel de zone, devenind... Afla mai multe


Hepatita E
Ce este Hepatita E? Hepatita E este o infectie a ficatului de tip acut, cauzata de virusul VHE tip ARN. Virusul se raspandeste prin alimentele contaminate si prin apa, putand fi dezactivat prin fierberea acestora la cel putin 56 de grade tip de 30 de minute sau la cel putin 70 de grade timp de... Afla mai multe


Rujeola
Ce este Rujeola? Rujeola este o boala caracterizata printr-o infectie virala acuta, ce se mai poate gasi si sub numele de rubeola sau pojar. Boala este extrem de contagioasa si este repede recunoscuta dupa tabloul clinic ce il prezinta. Rujeola ramane una din principalele cauze de deces ale copilului, stiind insa ca imunitatea poate fi... Afla mai multe


Criminalitate

Țara Galilor este una dintre cele mai sigure părți ale Regatului Unit și rata criminalității continuă să scadă. Ar fi înțelept să se evite centrele orașelor mari în nopțile de week-end și după evenimente sportive mari. In ciuda acestui fapt, este puțin probabil ca turiștii să fie antrenați într-o astfel de situație. Furtul din buzunare și tâlhăria sunt rare.

Traficul rutier

Conducerea vehiculelor între Nord și Sud durează aproximativ 4 ore. Cele două drumuri principale nord-sud sunt A470 Cardiff către Llandudno și A483 Swansea către Chester. Din cauza topografiei, drumurile principale pot fi aglomerate iar depășirile pot fi dificle din cauza traficului lent.

Condusul este sigur pe drumurile din Țara Galilor. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă pe drumurile rurale și minore, deoarece unele sunt extrem de înguste, sinuoase și prost marcate.

Transportul feroviar si aerian

Din motive istorice nu există un sistem feroviar propriu-zis în Țara Galilor. În principiu, există trei ramuri separate, care fac parte din sistemul britanic. Ramurile sunt: o linie în Nord la Holyhead , o linie la Aberystwyth în centru, și o linie principală în South Wales, formând o extensie vestică a liniei London Paddington.

Țara Galilor este o țară mică și zborul nu este un mod comun de transport intern. Există, de fapt, doar o singură rută internă, ​​din Aeroportul Internațional Cardiff în Aeroportul Anglesey. Acesta este, cel mai rapid mod de a călători între Nord și South Wales. Această rută este deservită de două servicii în fiecare direcție pe zi. Calatoria costa aproximativ £ 50 și durează aproximativ o oră.

Legi si obiceiuri locale

Referirea la cetățenii Țării Galilor (galezi) ca fiind englezi este incorectă și va provoca supărare. Legăturile dintre Anglia și Țara Galilor sunt puternice. Unii oameni susțin ideea de independență națională, care nu este întotdeauna împărtășită de toată lumea. Dacă dorești să eviți o dezbatere lungă și lipsită de sens, cel mai bine este să eviți acest subiect. 

Țara Galilor este la fel ca restul Marii Britanii în ceea ce privește atitudinea față de homosexualitate. Afișarea afecțiunii față de același sex este puțin probabil să provoace o problemă.

În caz de urgență apelați 999 sau 112 și solicitați Ambulanța, Pompierii, Poliția, Salvamontul sau Paza de Coastă. Pentru situații care nu sunt urgente, formați 101 pentru a fi conectat la cea mai apropiată secție de poliție oriunde în Țara Galilor.

Fumatul în spațiile publice închise, care include pub-uri și cafenele, este ilegal în Țara Galilor și există o amendă dată pe loc de £50 pentru cei care încalcă legea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU