Tanzania Steag Republica Unită a Tanzaniei

Nume Oficial: Republica Unită a Tanzaniei Regiune: Africa Capitala: Dodoma Orase Importante: Dar es Salaam, Zanzibar, Tanga, Mwanza Moneda: Somoni tadjic [TJS] Suprafata: 945,087 km² Populatie: 47,421,786 locuitori Limbi Vorbite: Swahili, Engleza Religie: Musulman, Crestin
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Malaria este prezenta pe intreg teritoriu al tarii. Detalii in sectiunea Sanatate.

Alte maladii

Diferite boli cu caracter infectios, viral sau parazitar pot fi contractate in aceasta tara. Detalii in sectiunea Sanatate.

Infractionalitatea

Rata infractionalitatii este in crestere in aceasta tara. Am scris pe larg in sectiunea Securitate.

Traficul rutier

Conditiile de trafic sunt precare. Detalii in sectiunea Securitate.

Legi locale

O serie de legi locale sunt aplicabile aici. Am scris detaliat despre aceasta in sectiunea Lege.

Sfaturi

Ti-am lasat cateva sfaturi de calatorie in sectiunea cu acelasi nume.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta la Knight Support Emergency Services in Tanzania este 255 22 276 0087 – 9 sau (mobil) 255 (0)744 777 100.

  1. Clinici sau spitale in Tanzania:

– Aga Khan Hospital (Ocean Road, Dar es Salaam; tel. 255 22 211 5151/53; website www.agakhanhospitals.org).

– Regency Medical Centre (Alykhan Road, Dar es Salaam, tel. 255 22 215 0500).

– TMJ Hospital (Old Bagamoyo Road, Mikocheni, Dar es Salaam; tel. 255 22 2775517 / 2771564, urgente tel. 255 754 370559).

 

Clinici in Dar es Salaam:

– IST Clinic (strada Ruvu, International School of Tanganyika Campus, Masaki; asistente de garda 24 de ore pe zi; tel. 255-(0)22-2601307 si 2601308, urgente: 255-(0)744-783393; website www.istclinic.com).

– Nordic Clinic (Valhalla House 30; tel. 255-(0)22-2601650/2600274; mobil 0741-325569).

 

Riscul de Malarie datorat in general P. falciparum este ridicat si este prezent pe toata perioada anului si pe intregul teritoriu a tarii sub altitudini de 1800 de metri.

– Medicamentele utilizate impotriva Malariei sunt MALARONE sau LARIAM sau DOXYPALU.

Diareea calatorului este frecventa, iar riscul epidemic este crescut, in Tanzania (mai ales pentru Febra Hemoragica).

Exista un risc minim (pentru calatori) de a contracta Filarioze, Leishmanioze, Bilharzioze, etc.

Febra Galbena este prezenta pe aceste teritorii.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Tanzania:

– Obligatorie: Febra Galbena.

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului dar si Rabiei sa fie practicata.

– De asemenea, cu precadere in perioadele endemice, vaccinarea impotriva Meningitei cu meningococ trebuie realizata.

Daca pentru a ajunge in aceasta tara ai tranzitat alte state unde Febra Galbena este prezenta este preferabila o vaccinare impotriva acesteia.

 

 


Potentiale Afectiuni

Febra Galbena
Ce este Febra Galbena?   Febra galbena este o boala virala acuta hemoragica transmisa de tantarii infectati. Numele de "galben" provine de la posibilul icter cutanat a celor infectati. Aproximativ 50% dintre persoanele infectate si atinse grav de maladie, care nu se trateaza, decedeaza. Expansiunea acestei boli este direct legata de inmultirea tantarilor-vector (probabil in... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Meningita meningococica sub-sahariana
Ce este Meningita meningococica sub-sahariana? Este o inflamatie a membranelor de protectie ce invelesc creierul si maduva spinarii, ca si oricare alte meningita, insa datorata meningococului din grupul W135 ce ia amploare in fiecare an in Africa sub-sahariana, ducand la vaste epidemii. Letalitatea acesteia poate fi estimata la 50% in absenta unui tratament adecvat rapid.... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Criminalitate

Criminalitatea este în creştere, în special în zonele urbane, manifestând-se sub formă de jafuri armate, furturi auto, tâlhării, înșelăciuni, iar izolat au fost semnalate cazuri de răpiri de persoane.

 

Ai grijă în locurile frecventate de turisti. În Dar es Salaam, turiștii au fost atacați în centrul orașului, la stația de autobuz Ubungo, zona peninsulei si plaja Coco.

Traficul rutier

Ai grijă când conduci. Condițiile de drum sunt precare și există un număr mare de accidente, care implică adesea autobuze interurbane. Au existat o serie de accidente grave de autobuz care s-au soldat cu decese și rănirea turiștilor. Dacă ai nelămuriri cu privire la siguranța vehiculului sau capacitatea conducătorului auto, folosește alte căi de transport.

Condițiile drumurilor din parcurile naționale sunt scăzute, sunt în principal drumuri de pământ care pot deveni periculoase sau impracticabile după ploaie. Un vehicul 4×4 este necesar.

Ține ușile încuiate, geamurile închise și ascunde obiectele de valoare, fiindcă vehiculele sunt uneori vizate de hoți. Fii deosebit de atent în timpul nopții, când există o incidență mai mare a criminalității și a condusului sub influența alcoolului.

Dacă cineva fără uniformă încearcă să te oprească, este mai sigur să nu oprești. Dacă ești oprit de poliție, solicită un act de identificare înainte de a face orice plăți pentru încălcarea regulilor de circulație.

Transportul feroviar si maritim

Au existat multe accidente pe căile ferate tanzaniene. Cere sfatul local pentru orice călătorie cu trenul pe distanțe lungi.

In ultimii ani au existat 3 dezastre de feribot, în care sute de oameni au murit. Acestea au fost feriboturi care călătoreau între Dar es Salaam și Zanzibar și între insulele din Zanzibar.

Utilizează o companie de feribot cunoscută și în cazul în care consideri că un feribot este supraîncărcat sau nesigur, nu te îmbarca.

 

Legi si obiceiuri locale

Localnicii sunt primitori, dar trebuie să respecți cultura locală. Comportamentul agresiv, consumul excesiv de alcool, limbajul vulgar și lipsa de respect, mai ales față de persoanele în vârstă, va ofensa oamenii.

Homosexualitatea este ilegală în Tanzania ( inclusiv Zanzibar ).

Toate drogurile sunt ilegale în Tanzania (inclusiv Zanzibar) și dacă vor fi găsite în posesia ta, vei fi amnedat. Exista sancțiuni severe, inclusiv pedepsele cu închisoarea, pentru trafic de droguri.

Există legi penale privind protecția faunei sălbatice din Tanzania. Câțiva străini au fost arestați recent pentru că au încercat să ia produse, inclusiv coarne și scoici, în afara țării fără permisiune.

Evită să porți la tine sume mari de bani sau alte obiecte de valoare, inclusiv bijuterii scumpe sau ceasuri.

Solicită hotelului rezervarea un taxi și cere întotdeauna ID-ul șoferului. Evită mersul pe jos singur, în special în zonele izolate și pe plajă.

Respectă tradițiile locale, obiceiurile, legile și să fii conștient de acțiunile tale pentru a te asigura că acestea nu jignesc, mai ales în timpul lunii sfinte a Ramadanului.

Poartă mereu un act de identitate la tine (o copie a pașaportului).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU