Swaziland Steag Regatul Swaziland

Nume Oficial: Regatul Swaziland Regiune: Africa Capitala: Mbabane Orase Importante: Manzini Moneda: Lilangeni [SZL] Suprafata: 17,364 km² Populatie: 1,119,375 locuitori Limbi Vorbite: Engleza Religie: Protestant, Romano-Catolic
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Riscul de malarie este ridicat si prezent pe intreg teritoriul tarii. Detalii in sectiunea Sanatate.

Traficul rutier

Traficul rutier de aici iti poate pune probleme de-a lungul calatoriei. Detalii in sectiunea Securitate.

Legi locale

O serie de legi locale sunt aplicabile in Swaziland. Detalii in sectiunea Lege.

Sfaturi

Ai cateva sfaturi practice in sectiunea cu acelasi nume.

Serviciile medicale in Swaziland sunt limitate, dar puteti apela la Mbabane Clinic (tel. 404-2423).

Riscul de Malarie datorat in general P. falciparum este ridicat si este prezent pe toata perioada anului si pe intregul teritoriu a tarii.

– Medicamentele utilizate impotriva Malariei sunt MALARONE sau LARIAM sau DOXYPALU.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Swaziland:

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului dar si Rabiei sa fie practicata.

Daca pentru a ajunge in aceasta tara ai tranzitat alte state unde Febra Galbena este prezenta este preferabila o vaccinare impotriva acesteia.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Criminalitate

Nivelul criminalităţii în Swaziland este relativ scăzut, dar se recomandă evitarea deplasării pe timp de noapte în zone precum Mbabane şi Manzini.

Evite deplasările în interiorul sau în afara Swaziland pe timp de noapte. Au existat numeroase incidente de deturnare a mașinilor pe rute majore dinspre Africa de Sud și Mozambic.

Situația politică este, în general stabilă, dar există demonstrații politice ocazionale. Unele partide politice au fost interzise și desemnate ca organizații teroriste.

Traficul rutier

Excesul de viteză este o problemă (limita maximă de viteză este de 120 km pe autostrăzi și 80 km pe alte drumuri fără restricții). Drumurile minore nu sunt bine întreținute și marcajele rutiere pot lipsi.

Ai grijă pe drumurile rurale, au existat o serie de accidente grave și decese ca urmare a lovirii animalelor care stau pe carosabil. Evită să conduci pe drumurile rurale pe timp de noapte.

Nu folosi transportul în comun (autobuze și taxiuri). Vehiculele sunt în general prost întreținute și supraîncărcate.

Legi si obiceiuri locale

Consumul de droguri și contrabanda, deși comune în cultura locală, sunt ilegale. Cetățenii străini au fost închiși pentru infracțiunile legate de droguri. Pedepsele pot fi severe.

Homosexualitatea masculină este ilegală.

Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.

Nu acosta străini. Nu te opri pentru a ajuta șoferii aparent în dificultate, deoarece aceasta este o tehnică, uneori folosită de teroriști. În schimb, să raporteze incidentul la poliție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU