Spania Steag Regatul Spaniei

Nume Oficial: Regatul Spaniei Regiune: Europa Capitala: Madrid Orase Importante: Barcelona, Valencia, Seville, Zaragoza Moneda: Euro [€] Suprafata: 505,992 km² Populatie: 46,464,053 locuitori Limbi Vorbite: Saniola, Catalana Religie: Romano-Catolica
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Infractionalitate

Infractionalitatea se rezuma la furturile de buzunare din zonele si orasele aglomerate. Detalii in sectiunea Sanatate.

Legi locale

In sectiunea Lege am scris detaliat despre cateva legi cu caracter local.

Sfaturi

In sectiunea cu acelasi nume, ti-am lasat cateva sfaturi de luat in seama de-a lungul calatoriei tale in Spania.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta publica in Spania este 112 sau:

– Samur – 092

– Uvimovil – 061

– Ambulances Cruz Roja – 91 522 2222

– Ambulancias Sasu – 91 355 1039

2. Puteti contacta orice spital/clinica/farmacie din regiunea in care va aflati.

 

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie sau Febra Galbena.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Spania:

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.

– De preferinta datorita specificatiilor tarii: Hepatita A si Tifos.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Criminalitate

Spania este o ţară cu un nivel de criminalitate relativ redus. Infracţiuni minore de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea frecvent în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).
În unele centre urbane și stațiuni, hoții pretind a fi ofițeri de poliție si le cer turiștilor  să vadă buzunarele lor în scopuri de identificare.
Există o creștere a rapoartelor de spargeri în zonele de vacanță și zonele rezidențiale. Să te asiguri că locul in care ești cazat dispune de măsuri de securitate adecvate și închizi toate ușile și ferestrele pe timp de noapte.

Traficul rutier

În Spania, circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului. Funcţionează sistemul priorităţii de dreapta.
Există autostrăzi cu plată (inscripţionate cu textul PEAJE) şi autostrăzi deschise liberei circulaţii. Accesul pe autostrăzile cu plată este permis în baza achitării taxelor specifice. Plata acestor taxe se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la ieşirea de pe autostradă.
Neplata pe loc a unei amenzi la regimul circulatiei pe drumurile publice poate duce la indisponibilizarea autovehiculului.
Atenţie! În cazul în care transporţi bunuri în maşina personală (produse comerciale numeroase) și nu deţii dovada cumpărării acestora, marfa se confiscă, iar ocupanţii vehiculului pot fi arestaţi.

Legi si obiceiuri locale

Trebuie să furnizați un act de identitate dacă este solicitat de către un ofițer de poliție. Poliția are dreptul să te țină la o secție de poliție până când se confirmă identitatea. Ignorarea solicitărilor directe sau contestarea unui agent de poliție este o infracțiune.
Posesia de droguri chiar si in cantități mici poate duce la arest și detenție. Posesia de cantități mari va conduce probabil la urmărirea penală și o pedeapsă cu închisoarea.
Unele consilii locale din Spania au interzis consumul de alcool pe stradă. Există controale stricte cu privire la consumul de alcool si activitatea sexuală in locurile publice, inclusiv plajă.
Nu accepta transportarea unor pachete sau genţi al căror conţinut nu îl cunoști ! Nu accepta să faci servicii de curierat în schimbul unor bani şi/sau bilete de avion. Există reţele de traficanţi de droguri care se folosesc de aşa numiţii cărăuşi pentru a transporta droguri. Persoanele găsite cu droguri asupra lor sunt arestate şi riscă pedepse privative de libertate severe.
Folosește numai taxiuri licențiate oficial.
Evită înotul pe plajele care sunt aproape de râuri. Nu te arunca în apă necunoscută deoarece pot exista roci ascunse.
Ai grijă când mergi pe jos de-a lungul plajelor necunoscute aproape de marginea apei deoarece valurile pot căpăta o dimensiune imprevizibilă.
Pasagerii care folosesc taxiuri fără licență pot primi amenzi de până la 600 euro. Să folosești mereu companii de taxi licențiate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU