Siria Steag Republica Araba Siria

Nume Oficial: Republica Araba Siria Regiune: Asia de Sud Capitala: Damasc Orase Importante: Aleppo, Homs, Hama, Latakia Moneda: Liră siriană [SYP] Suprafata: 185,181 km² Populatie: 17.951.639 locuitori Limbi Vorbite: Araba Religie: Musulman
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Terorism

Terorismul este la cote maxima in Siria. Detalii in sectiunea Securitate.

Infractionalitate

Rata infractionalitatii este foarte ridicata in Siria. Am scris pe larg in sectiunea Securitate.

Legi locale

O serie legi locale trebuiesc respectate pe teritoriul Siriei. Citeste in sectiunea Lege cateva dintre ele.

Sfaturi

Ti-am lasat o serie de sfaturi practice in sectiunea Sfaturi. Citeste-le si incearca sa le pui in practica daca vei calatori aici.

  1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Siria este 110. Pentru Red Crescent ambulance sunati la 3331-441 sau 333-0755. Pentru ambulanta privata la Shami Hospital sunati la 963 11 373-4931, 373-5090 sau 373-4925. Pentru o ambulanta privata in orice oras la FirstMed: 963 11 88 28 03 50/51 (mobil 963 944 729 061 sau 963 991 126 636).
  2. Clinici sau spitale in Siria:

– Shami Hospital (Malki West Park, Damascus; tel. 963 11 373-4931, 373-5090 sau 373-4925) –FirstMed (tel. 963 11 88 28 03 50/51; mobil 963 944 729 061 sau 963 991 126 636; website www.firstmed-syria.com).

  1. Farmacii:

– Al-Jahez (Malki – Jahez Park; tel. 0 – 3338-505).

– Ghada (tel. 0 – 3338-324).

– Homsi (Salhie St.; tel. 0 – 3331-958).

 

Riscul de contractare a Malariei este mic asadar nu este indicat tratamentul profilactic, insa daca la returul in tara o stare febrila este prezenta, o consultatie medicala este necesara.

Nu exista risc de Febra Galbena.

Un certificat de seronegativitate HIV este cerut oricarei persoane straine cu varsta cuprinsa intre 15 si 50 de ani ce ramane pe teritoriul Siriei mai mult de 15 zile.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Siria:

– Universale: Tetanos – Difterie – Poliomielita – Tuse convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A si Febra Tifoida.

– Eventuale: Meningita si Rabie.

 


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Criminalitate

Infracţionalitatea în Siria este extrem de ridicată. Răpirile de persoane, furturile din locuinţe şi din autoturisme, jafurile şi acţiunile violente au devenit o ameninţare permanentă.
Autorităţile siriene nu reuşesc să facă faţă amplificării fenomenului infracţional.
Există o luptă pe scară largă în toată Siria, inclusiv în Damasc și suburbiile sale. Sunt utilizate arme mici, tancuri, artilerie și avioane.

Transportul rutier si aerian

Numărul zborurilor este redus semnificativ din cauza situației de securitate și a nivelului ridicat al violenței. Lupta în vecinătatea aeroporturilor a cauzat suspendarea temporară a zborurilor. Rețelele de drumuri au fost blocate, fără avertisment . Mai multe tipuri de autostrăzi importante, inclusiv Tartous – Latakia, Tartous – Homs, Latakia – Alep, Homs – Hama, Homs – Damasc și Damasc – Iordania sunt închise din când in când.
Traficul rutier rămâne foarte periculos în multe părți ale țării din cauza luptelor. Standardele drumurilor sunt foarte scăzute, iar rata accidentelor este mare. Atunci când există un accident de mașină cu un pieton, șoferul mașinii este întotdeauna responsabil. Evită conducerea pe timp de noapte.

 

Legi si obiceiuri locale

Alături de populația majoritară sunită, există mari comunități religioase precum Shia, creștini, druzi și Alawite, precum și alte secte mai mici. Nivelul de toleranță religioasă poate varia în mod considerabil.
Pedeapsa pentru posesie de droguri este închisoare pe viață. Pentru traficul de droguri, se aplică pedeapsa cu moartea.

 

Fii deosebit de vigilent în locurile publice și să nu atragi atenția. Nu filma/fotografia adunări publice sau activități militare.
Nu mai este posibil să utilizezi carduri de credit și de debit emise la nivel internațional pentru a retrage bani de la bancomate sau pentru a plăti pentru bunuri și servicii în Siria: unii emitenți de carduri au declarat că vor procesa în continuare tranzacții la hoteluri high end și restaurante.
A devenit foarte dificil să obții dolari sau euro în Siria.
Cele mai multe bănci internaționale refuză să transfere fonduri directe către bănci situate în Siria.
Unele bănci internaționale închid conturile deținute de persoane fizice rezidente în Siria.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU