Rusia Steag Federatia Rusa

Nume Oficial: Federatia Rusa Regiune: Asia de Nord Capitala: Moscova Orase Importante: St. Petersburg, Yekaterinburg, Vladivostok, Nizhny Novgorod Moneda: Rubla [RUB] Suprafata: 17,098,242 km² Populatie: 146,267,288 locuitori Limbi Vorbite: Rusa Religie: Ortodox, Budism, Musulman
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Maladii

Datorita teritoriului foarte intins al Rusiei, in functie de regiunea pe care o vizitezi, anumite boli pot fi prezente. Am detaliat fiecare aspect in sectiunea Sanatate.

Infractionalitate

Infractionalitatea este "reprezentata" sub diferite forme pe intreg teritoriu al Rusiei. In sectiunea Securitate am scris despre cateva dintre acestea si cateva metode de a le preveni.

Traficul rutier

Conditiile de trafic sunt de multe ori slabe, depinzand de fiecare regiune in parte. Detalii in sectiunea Securitate.

Legi locale

In sectiunea Lege am detaliat mai multe legi locale ce va trebui sa le cunosti inainte de a ajunge aici.

Meteo

Atentie la conditiile meteo si adapteaza-ti calatoria in functie de acestea!

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Rusia este 03.

2. Puteti contacta orice clinica/spital/farmacie din Rusia pentru probleme usoare medicale.

 

Exista riscuri scazute de transmitere a Malariei, asadar chimioprofilaxia nu este indicata inaintea plecarii. In cazul in care la intoarcerea in tara prezinti febra timp de cateva zile, un consult medical este indicat.

Febra Galbena este absenta.

– Atentie la Encefalita de capusa daca ramai pentru o perioada mai indelungata pe teritoriul acestei tari.

Encefalita japoneza este rara, dar poate fi prezenta in regiunile maritime extrem orientale in perioada iulie-septembrie a fiecarui an.

Apa de la robinet, teoretic, este potabila insa de preferinta este utilizarea apei imbuteliate.

Exista cateva focare de Gripa Aviara pe teritoriul tarii datorate pasarilor migratoare.

Boala Lyme, dar si Encefalita de capusa, pot fi des intalnite in Rusia, mai ales in zonele impadurite, la sosirea verii. Regiunile centrale si siberiene sunt in principal atinse de aceste probleme.

Exista un risc general de a contracta boli cu transmisie vectoriala precum Virusul West Nile, diverse encefalite, etc.

Uneori sunt identificate focare de Febra Hemoragica (diverse tipuri), transmisa de mici rozatoare.

Epidemiile de Hepatita A pot prinde repede proportii datorate in principal igienei defectuoase a populatiei.

Risc de Trichineloza.

Nu uita ca toate aceste riscuri si probleme de sanatate publica nu sunt aplicabile oricarei regiuni din Rusia si sunt de luat in calcul atunci cand discutam de integralitatea teritoriul rus, ce se intinde totusi pe 9 fusuri orare.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Rusia:

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.

– De preferinta datorita specificatiilor tarii: Hepatita A si Tifos.

– Vaccin antirabic eventual in caz de sejur prelungit.

– Vaccinul contra Meningococului este indicat pentru copii.

 


Potentiale Afectiuni

Boala Lyme
Ce este boala Lyme? Boala Lyme mai poarta si numele de Borelioza si este o boala infectioasa recent identificata, fiind transmisa omului prin intepatura de capusa infectata, capusa apartinand genului Ixodes. Este din ce in ce mai frecventa printre locuitorii din regiunile rurale afectate, dar si o boala a calatorului in astfel de zone, devenind... Afla mai multe


Bruceloza
Ce este bruceloza? Izolata pentru prima data de catre medicul militar David Bruce in 1887, bruceloza este o bacterie tip Gram negativ comuna atat omului cat si animalelor. Poate infecta caprele si oile sub forma "febrei de Malta" cat si vitele sub forma "Morbus Bang".   Cum putem fi contaminati? Altadata cunoscuta ca o boala... Afla mai multe


Encefalita de capusa
Ce este encefalita de capusa? Encefalita de capusa este o problema de sanatate publica in toata regiunea europeeana si asiatica, cauzata de encefalita virala datorata arbovirusului, flavivirus ce are un puternic tropism cerebral.   Cum putem fi contaminati? Boala este transmisa prin intepatura capuselor infectate, de tipul Ixodes. O transmisie posibila de asemenea este prin... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Trichineloza
Ce este Trichineloza ? Trichineloza mai poarta si numele de trichinoza si este o boala parazitara cosmopolita, ce poate fi contractata in urma consumului de carne infestata de larvele unui parazit din genul Trichinella. Carnea infestata in cele mai multe cazuri a fost cruda sau insuficient preparata termic si astfel a dus la imbolnavirea a... Afla mai multe


Criminalitate

Cele mai frecvente infracţiuni în Federaţia Rusă sunt furturile, înşelăciunile şi atacurile asupra persoanei. Recomandăm o atenţie sporită la păstrarea documentelor de călătorie şi a valorilor (sume de bani, documente referitoare la conturi bancare, depozite de valori, obiecte de valoare).

În St. Petersburg au fost raportate cazuri de crime direcționate direct către turiști. Aceste infracțiuni sunt efectuate de către bande organizate.

 

Transportul local

Caucazul de Nord rămâne o regiune instabilă și periculoasă. Autoritățile ruse au o atitudine strictă față de securitate și față normele de vize și de înregistrare. De multe ori sunt aplicate restricții de călătorie.

 

Transportul auto

Conducătorii auto sunt obligaţi să aibă în permanenţă asupra lor permisul de conducere, paşaportul şi documentele autovehiculului pe care îl conduc.

Conducerea sub influenta alcoolului este interzisă în Federaţia Rusă.

Pentru toţi pasagerii este obligatorie purtarea centurii de siguranţă (inclusiv pentru pasagerii aflati pe bancheta din spate a autovehiculului). Copiii sub 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din faţă al autovehiculului.

Condițiile de drum sunt în mare parte slabe, în special în afara marilor orașe.

Dacă mergi cu trenul nu accepta să ai grijă de bagajele unui alt călător și nu permite ca cineva să-și lase bagajul la tine în compartiment.

 

Terorism

Federaţia Rusă a fost, în ultimii ani, ţinta unor atentate şi luări de ostatici.

În acest context, recomandăm tuturor cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, deplasările în Republica Cecenia, Republica Osetiia de Nord,Republica Daghestan, Republica Inguşetiia, Ţinutul Stavropol, Republica Karacevo-Cerkessia şi Republica Kabardino-Balkaria, unde securitatea personală este greu de asigurat din cauza stării de tensiune indusă de situaţia din Cecenia.

Nu uitaţi să vă informaţi în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă!

Legi si obiceiuri locale

Poți primi o pedeapsă grea pentru posesia chiar și a unor cantități mici de droguri, indiferent dacă acestea sunt „grele” sau „ușoare”.

În cazul în care un polițist îți ce actele iar tu nu ai pașaportul la tine, vei primită amendă.

Homosexualitatea este legală în Rusia, dar există încă intoleranță în rândul populației. Fii atent cu privire la afișarea publică a afecțiunii. În luna iunie în 2013 o lege care să interzică promovarea „relații sexuale non-tradiționale”, a intrat în vigoare, însă definirea și sfera de activitate interzisă este vagă. Cetățenii străini condamnați în baza acestei legi ar putea confrunta cu arest și detenție, amenzi și deportare.

Fotografierea oricărei unități militare sau loc de importanță strategică (inclusiv aeroporturi) este interzisă.
Este ilegal să plătești direct cu dolari sau euro.

Să-ți cumperi singur băutură și să o supraveghezi.

Au fost notate cazuri cand ofițeri de poliție deghizați au hărțuit turiști. În cazul în care ești oprit, întotdeauna insista ca agentul de poliție să se identifice.

Atacurile rasiste sunt frecvente și cresc în jurul datei de 20 aprilie (aniversarea lui Adolf Hitler).

Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU