Palestina Steag Autoritatea Nationala Palestina

Nume Oficial: Autoritatea Nationala Palestina Regiune: Orientul Mijlociu Capitala: Estul Ierusalimului (autoproclamat) Orase Importante: Nablus, Ramallah, Jericho, Hebron, Gaza Moneda: Shekel [₪] Suprafata: 6,220 km² Populatie: 4,682,467 locuitori Limbi Vorbite: Araba Religie: Islam
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Terorism

Riscul terorist este crescut. Detalii in sectiunea Securitate.

Maladii transmisibile

Exista un risc (redus) pentru transmiterea boreliozelor si febrei de capusa. Detalii in sectiunea Sanatate.

Trafic rutier

Traficul rutier are un caracter haotic si uneori iti poate pune probleme. Detalii in sectiunea Securitate.

Legi locale

Am detaliat in sectiunea Legi locale mai multe dintre acestea. Incearca sa le respecti!

Exista un risc destul de redus pentru transmiterea Febrei West Nile, Boreliozelor sau Febrei de capusa.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Palestina:

– Universale: Tetanos – Difterie – Poliomielita – Tuse convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A si Febra Tifoida.

– Eventuale: Rabie.


Potentiale Afectiuni

Febra Africana de capusa
Ce este Febra Africana de capusa? Este o afectiune bacterian tropicala, putin cunoscuta fiind identificata recent. Este foarte frecventa si inca nu foarte cunoscuta de lumea medicala, maladia luand amploare in ultimii ani. Calatorii cei mai afectati sunt aceia ce viziteaza parcurile animaliere. Boala a fost identificata in 1990 si face parte din familia Rickettsia,... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Virusul West Nile
Ce este Virusul West Nile? Virusul West Nile este un virus ce se gaseste in regiunile tropicale si cele temperate, cu precadere in America de Nord, reprezentand o amenintare ingrijoratoare si pentru Europa cum si pentru alte continente. Acest virus infecteaza oamenii, cainii, pisicile, iepurii domestici precum si alte animale, fiind transmis prin muscatura de... Afla mai multe


Gaza - Orice calatorie inspre regiunea Gaza este nerecomandata. Este indicat sa nu te apropii de intreg teritoriu al fasiei Gaza fie pe uscat, cat si pe mare.

Inaltimile Golan - Orice calatorie pe drumul national 98, de-a lungul frontierei siriene este nerecomandata.

Cisiordania Situatia din Cisiordania este tensionata si uneori tranzitarea spre aceste regiuni poate fi limitata sau chiar interzisa. Calatoria inspre Cisiordania nu este posibila fara trecerea prin cel putin un punct de control militar israelit. Vei avea nevoie de un pasaport si un document ce motiveaza imigrarea ta spre acest teritoriu.

Orasele Bethleem, Ramallah si Jericho sunt vizitate in general de un numar mare de turisti cu ajutorul grupurilor organizate si nu au fost raportate incidente in care sa fie implicata populatie straina. In orice caz, va trebui sa ai grija cand calatoresti oriunde in Cisiordania.

Ierusalim - Situatia din Estul Ierusalimului ramane in continuare tensionata si este indicat sa ramai vigilent atunci cand calatoresti in aceste teritorii. Sunt organizate demonstratii frecvente in multe din zonele vizitate de turisti incluzand si partea orasului vechi. Uneori astfel de proteste pot duce la ciocniri violente. Daca esti surprins de astfel de demonstratii, incearca sa te indepartezi cat mai rapid.

 

Infractionalitate

In general, in urma calatoriilor din regiunea Palestinei nu sunt raportate incidente, dar furturile de pasapoarte, carduri bancare, si obiecte de valoare sunt des intalnite. Ai grija de lucrurile tale personale.

 

Traficul rutier

Traficul in Palestina este relativ haotic, iar accidentele rutiere sunt des intalnite. Radarele de trafic sunt prezente pe strazile de pe aceste teritoriile si depasirea limitei de viteza duce la aplicarea de amenzi importante.

Asigura-te ca ai o asigurare medicala inainte de a pleca la drum.

Daca pleci inspre desert, mergi cu mai multi parteneri de calatorie, ia-ti rezerve de apa si un telefon mobil. Inainte de a pleca informeaza una sau mai multe persoane apropiate de traseul ce urmeaza sa il faci, cat si momentul aproximativ cand te vei intoarce.

 

Terorism

Amenintarea terorista este ridicata, iar atacurile pot fi non discriminatorii, fata de localnici sau turisti.

Ramai mereu vigilent, datorita atacurile frecvente ale Israelului, dar si rachetele lansate de pe teritoriul palestinian.

Fii mereu informat despre ceea ce se intampla in regiune, fie cu ajutorul stirilor locale sau informatiilor oficiale oferite de autoritati.

 

Rapiri

Exista un risc crescut de rapiri in fasia Gaza si de-a lungul granitei cu Egiptul.

 

Imbraca-te modest atunci cand circuli sau te plimbi prin Ierusalim sau Fasia Gaza.

Femeile nu trebuie sa poarte pantaloni, pentru ca localnii uneori pot reactiona „zgomotos” la astfel de practici.

Evita sa conduci in ariile ultra-ortodoxe evreiesti pe perioada Shabbat-ului (de la apusul soarelui vinerea pana la apusul de sambata), deoarece risti ca localnicii sa arunce cu pietre in masina ta.

Pe perioada Ramadanului, mancatul, bautul si fumatul sunt interzise pe perioada zilei pentru musulmani. Ca si respect pentru acestia, incearca sa eviti bauturile alcoolice, mancatul si fumatul in locurile publice.

Nu fotografia institutii sau locuri militare.

Trebuie sa ai mereu asupra ta o forma de identificare (fotocopie a pasaportului si a paginilor unde iti este aplica viza).

Traficul si uzul de droguri este grav pedepsit. Posesia de droguri are ca pedeapsa inchisoarea.

Uneori exista risc de inundatii, asadar urmareste starea drumurilor inainte de a pleca.

Cardurile internationale sunt acceptate, precum si transferul de bani. Oficiile postale si bancile sunt inchise de vinerea de la pranz pana duminica dimineata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU