Olanda Steag Regatul Olandei

Nume Oficial: Regatul Olandei Regiune: Europa Capitala: Amsterdam Orase Importante: Rotterdam, The Hague, Utrecht, Eindhoven Moneda: Euro [ €] Suprafata: 41,543 km² Populatie: 16.787.689 locuitori Limbi Vorbite: Olandeza Religie: Protestant, Romano-Catolic
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Infractionalitate

Exista un risc de mici delicvente in marile orase si cu precadere in Amsterdam. Am scris pe larg in sectiunea Securitate.

Substante stupefiante

Contrar parerilor majoritatii oamenilor, drogurile sunt interzise in Olanda. Am scris in sectiunea Lege, cum poti consuma substante stupefiante, fara a fi pasibil de pedeapsa.

Terorism

Exista un risc general de terorism pe intreg teritoriul european.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Olanda este 112.

2. Serviciile medicale in Olanda sunt foarte bune, puteti contacta orice spital/clinica/farmacie din regiunea in care va aflati.

 

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie sau Febra Galbena.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Olanda:

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.


Potentiale Afectiuni

Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Infractionalitate

Fii foarte atent la propriile bunuri atunci cand te afli in partea centrala a Amsterdamului, cu precadere in Central Station. Sunt foarte des intalnite furturile de si din genti. Hotii opereaza deseori in benzi/gasti in trenurile ce fac legatura intre aeroportul Schiphol si Central Station, dar si in tramvaie. Nu adormi in mijloacele de transport in comun deoarece devii mai vulnerabil.

Anumiti hoti pot intra chiar in restaurante, cu diverse scuze, pentru a-ti distrage atentia pentru ca mai apoi sa iti fure geanta sau lucrurile de valoare si uneori chiar si haine de pe spatarul scaunului.

Daca esti victima unei astfel de infractiuni contacteaza cea mai apropiata statie de politie si fa un raport in acest sens.

Ai grija la „falsii politisti” ce te pot aborda pe strada si iti pot cere bani pentru diverse „infractiuni”. Daca nu esti convins ca este un politist adevarat, contacteaza serviciul de politie sau cea mai apropiata sectie de politie.

Ai grija sa nu mergi prin locuri pustii si intunecate. Nu cumpara droguri de la vanzatorii de pe strada. Supravegheaza-ti tot timpul bautura pe care o bei in baruri, pentru a evita ca hotii sa iti introduca substante stupefiante in aceasta, deoarece apoi vei deveni o tinta mult mai usoara.

 

Traficul rutier

Aici poti conduce fiind in posesia permisului european de conducere. Folosirea telefonului mobil la volan este ilegala.

Fii vigilent pe autostrazi deoarece viteza maxima admisa variaza foarte des, iar radarele de viteza sunt dese.

Foloseste centura de siguranta, indiferent de locul pe care il ocupi in masina.

Daca esti pieton, nu traversa strada atunci cand semaforul afiseaza culoarea rosie. Aceste acte sunt pedepsite cu amenzi usturatoare.

 

Terorism

Exista o amenintare generala de terorism. Ai grija si ramai in vigilent in orice imprejurare.

Olanda este reputata pentru toleranta fata de droguri, insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Drogurile sunt interzise si doar anumite locuri si localuri au o anume permisiune pentru posesia acestora. Posesia substantelor stupefiante si cumpararea acestora in afara ariilor desemnate poate duce la sentinte cu inchisoarea. A fuma droguri usoare in Amsterdam este o infractiune, aceasta fiind permisa doar in anumite cafenele unde canabisul este acceptat.

Deasemenea si vanzarea de ciuperci cu substante psihoactive este interzisa prin lege.

Fiecare persoana cu o varsta mai mare de 14 ani trebuie sa poata prezenta un act de identitate organelor de control.

In functie de starea ta de sanatate si durata calatoriei, o asigurare totala de sanatate si calatorie poate fi indicata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU