Montserrat Steag Montserrat

Nume Oficial: Montserrat Regiune: Caraibe Capitala: Plymouth Orase Importante: Brades Moneda: Lira sterlina [£] Suprafata: 102 km² Populatie: 4,922 locuitori Limbi Vorbite: Engleza Religie:
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Risc vulcanic

Vulcanul de aici a fost pana de curand activ, asadar localnicii sunt mereu vigilenti, iar alerte in acest sens pot fi declansate. Am scris pe larg despre acestea in sectiunea Sfaturi.

Infractionalitate

Infractionalitatea este scazuta aici. Mai multe detalii in sectiunea Securitate.

  1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Montserrat este 911.
  2. Clinici sau spitale in Montserrat:

– Spitalul St. John’s (tel. 664-491-2843, 491-2836, 491-2802).

  1. Farmacii in Montserrat:

– Farmacia Lee’s (Brades Main Road, Brades, Montserrat; tel. 664-491-3444).

 

Nu exista risc de Malarie sau Febra Galbena.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Montserrat:

– Universale: Tetanos – Difterie – Poliomielita – Tuse convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A si Febra Tifoida.

O vaccinare impotriva Febrei Galbene este necesara si impusa calatorilor ce sosesc sau au tranzitat tari unde aceasta boala este prezenta.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Infractionalitate

Rata infractionalitatii in Montserrat este scazuta, dar trebuie sa ramai mereu vigilent la ceea ce se intampla in jurul tau. Nu lua asupra ta pasaportul sau obiectele de valoare. Incearca sa le lasi la seiful hotelului, daca acesta este existent.

 

Traficul rutier

Pentru a conduce in Montserrat vei avea nevoie de un permis de conducere local furnizat de catre politia de aici in urma prezentarii permisului tau de conducere. Toate acestea contra unei sume de bani.

Condusul se face pe partea stanga.

Pe toata suprafata insulei sunt disponibile microbuze, dar fara a avea un program regulat. Taxiurile sunt si ele disponibile, insa inainte de a te urca in el, negociaza deja tariful, deoarece acestea nu sunt contorizate pe kilometri.

 

Terorism

Amenintarea terorista in Montserrat este scazuta.

Pedepsele pentru traficul, posesia si uzul de droguri sunt severe.

Homosexualitatea este legala, dar greu acceptata de catre localnici.

Costumele de baie sunt acceptate doar pe plaje, nu si pe strazi.

 

Vulcanul de pe Montserrat a fost activ pana de curand, iar o buna parte din zona din apropierea lui nu este accesibila si interzisa accesului general.

Situatia activitatii vulcanice este monitorizata incontinuu, iar in caz de alerta o sirena va fi activata si va suna in toata insula. La auzul acestui semnal, trebuie sa iti fixezi imediat radioul pe Radio Montserrat ( 88,3 FM sau 95,5 FM) pentru a afla indicatiile autoritatilor locale in acest caz. Nu uita ca aceasta sirena este activata in fiecare zi la ora 12 pentru a fi testata.

Sezonul uraganelor este cuprins intre 1 Iunie si 30 Noiembrie.

Asculta prognozele meteo inainte de a pleca spre aceasta destinatie.

O asigurare de calatorie si de sanatate poate fi indicata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU