Liban Steag Republica Libaneza

Nume Oficial: Republica Libaneza Regiune: Orientul Mijlociu Capitala: Beirut Orase Importante: Tripoli Moneda: Lira libaneză [LBP] Suprafata: 10,452 km² Populatie: 4.224.000 locuitori Limbi Vorbite: Araba, Engleza, Franceza Religie: Musulman
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Legi locale

Posesia si traficul de droguri, homosexualitatea precum si alte lucruri si situatii sunt interzise. Am detaliat in sectiunea Lege.

Rapiri

Exista riscul de rapiri de persoane. Detalii in sectiunea Siguranta.

Situatia politica

Securitatea se poate deteriora rapid mai ales pe durata demonstratiilor cu caracter politic. Detalii in sectiunea Siguranta.

Traficul rutier

Conditiile de trafic sunt slabe si exista posibilitatea ca anumite drumuri sa fie inchise. Detalii in sectiunea Siguranta.

Terorism

Riscul de atac terorist este crescut. Am scris pe larg despre aceasta in sectiunea Siguranta.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Liban la Lebanese Red Cross Society este: 140; tel. (05) 924017/8/20.

2. Clinici sau spitale in Liban:

– Beirut Medical Center (tel. 961 1 365168; website www.staff.aub.edu.lb).

3. Farmacii in Liban:

– in Beirut: Farmacia Millenium, localizata pe autostrada Antelias-Dbayeh , deschisa  24h/24h (mobil 961-3-915562).

 

Nu exista risc de Malarie sau Febra Galbena.

Vaccinari indicate pentru calatoria in Liban:

– Universale: Tetanos – Difterie – Poliomielita – Tuse convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A si Febra Tifoida.

– Eventuale: Rabia.

Daca ai calatorit intr-o tara in care Febra Galbena este prezenta inainte de a ajunge in Liban, iti va fi cerut un vaccin impotriva acestei boli, ce trebuie mentionat pe carnetul international de vaccinari.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infractionalitate

Riscul de infractionalitate in Liban este moderat. Riscul de atac al masinilor sau furturilor de genti este prezent. Ai grija de tine atunci cand pleci in calatorie.

Au fost raportate cazuri de atac asupra pasagerilor-turisti ai taxiurilor in care acestia au calatorit cu alti oameni. Nu folosi astfel de metode si nu lua taxiul de pe strada. Foloseste numai companiile de taxi acreditate si cu insemnele si licenta la vedere. Hotelierii iti pot indica ce companii poti utiliza.

 

Calatoriile locale

In ultimii ani au fost raportate ciocniri intre fortele de securitate libaneze si manifestanti din regiunea Tripoli si in nordul acestui oras, rezultand in urma acestora mai multe persoane decedate.

Operatiuni de deminare a diferite regiuni sunt in curs, asadar mare griji si incearca sa nu circuli in afara drumurilor folosite de majoritatea oamenilor.

 

Traficul rutier

Drumurile, chiar si cel dintre aeroport si Beirut, risca uneori sa fie inchise, insa acest lucru va fi anuntat dinainte.

Iti va fi permis sa conduci in Liban cu ajutorul unui permis international de conducere. Acesta trebuie sa fie certificat de catre autoritatile Libaneze la sosire.

Conditiile de trafic sunt slabe, iar rata accidentelor este ridicata. Este mai indicat sa inchiriezi o masina cu sofer daca esti neexperimentat. Trebuie sa porti mereu centura de siguranta. Evita sa circuli noaptea in afara oraselor. Masinile cu motor diesel sunt interzise.

Ia mereu cu tine toate actele de identificare personale si ale masinii, deoarece raziile armatei pentru verificari sunt dese indiferent de tipul de drum utilizat.

 

Situatia politica

Focurile de arma in aer sunt des intalnite in Liban, mai ales pentru a saluta decizii politice, dar si discursuri ale politicienilor. Daca esti intr-o astfel de zona, intra intr-o cladire si nu ramane in dreptul geamurilor.

Securitatea poate fi repede deteriorata, iar demonstratiile pot capata repede un caracter violent. Fii atent la stirile locale si urmeaza sfaturile autoritatilor in aceasta privinta.

 

Terorism

Amenintarea terorista este importanta, aceasta venind majoritar din partea grupurilor islamiste si care pot afecta securitatea locala. Acestia vizeaza nu de putine ori locuri cu stil de viata occidental precum centrele comerciale, supermarketurile, locurile turistice, restaurantele precum si hotelurile. Autoritatile locale sunt mereu in alerta si incearca ca aceste atacuri sa nu se produca.

Trebuie sa ramai foarte vigilent, deoarece atacurile teroriste pot lua si forma unor detonari de masini, grenade sau centuri explozive.

Apropierea de granita cu Siria nu este indicata, deoarece aici cresc riscurile de atac terorist.

Evita multimile de oameni, demonstratiile stradale si reuniunile stradale cu aliura politica.

Fii mereu informat cu ultimele evenimente si asculta sfaturile autoritatilor locale.

 

Rapiri

Exista un risc important de rapiri in Liban. Strainii sunt avizati de catre autoritatile libaneze despre aceste lucruri.

Libanul este format dintr-o parte crestina si o parte musulmana. Asadar respecta traditiile, cutumele, legile si religiile locale.

Incearca sa te imbraci decent, chiar daca aici codurile vestimentare sunt mai ingaduitoare decat in alte tari din regiune.

Posesia, uzul si traficul de droguri sunt ilegale, iar sentintele sunt cu inchisoarea.

Fotografiaza doar locurile turistice. Nu fotografia amplasari militare.

Homosexualitatea este interzisa in Liban, putand fi chiar si pedepsita cu pana la un an de inchisoare.

Inainte de a pleca, fa-ti o asigurare de sanatate si de calatorie completa.

Libanul este o regiune cu un grad ridicat de seismicitate, insa in ultimii ani nu au fost semnalate cutremure.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU