Gibraltar Steag Gibraltar

Nume Oficial: Gibraltar Regiune: Europa Capitala: Gibraltar Town Orase Importante: Gibraltar Moneda: Lira din Gibraltar [GIP] Suprafata: 6 km² Populatie: 30,001 locuitori Limbi Vorbite: Engleza, Spaniola Religie:
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Conditii vamale

Verifica in prealabil conditiile vamale pentru produsele pe care intentionezi sa le cumperi din Gibraltar. Detalii in sectiunea Securitate.

Informatii generale

Informatii generale despre Sanatate, Securitate si Legi locale sunt detaliate in fiecare sectiune in parte.

Numarul de telefon pentru ambulanta in Gibraltar este 112.

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie sau Febra Galbena.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Gibraltar:

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.

– De preferinta datorita specificatiilor tarii: Hepatita A, in cazul unor conditii precare de igiena pe parcursul calatoriei.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Infractionalitate

Violentele si delicventele sunt rare in Gibraltar. Cu toate acestea, au fost raportate atacuri si jafuri asupra anumitor persoane ce se plimbau intre La Linea (Spania) si Gibraltar, pe timpul noptii.

 

Traficul rutier

Atat masinile cat si motocicletele pot fi supuse la intarzieri importante la intrarea si iesirea din Gibraltar datorita formalitatilor vamale. Ia cu tine apa, mai ales in zilele fierbinti de vara.

 

Importul si exportul de bunuri

Gibraltarul nu face parte din UE. Cantitatile de alcool si tigari sunt mai limitate intre Gibraltar si alta tara UE, decat intre tarile componente UE.

Trebuie sa declari la intrarea pe teritoriu spaniol, produsele pe care le-ai cumparat din duty-free-urile din Gibraltar.

 

Terorism

Este o amenintare generala de terorism pe intreg teritoriu al Europei, asadar ramai vigilent si in Gibraltar.

Toleranta fata de persoanele aflate in stare de ebrietate este scazuta, pe teritoriul Gibraltarului.

Pasaportul trebuie sa fie inca valabil pe toate durata sederii tale aici!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU