Eritreea Steag Statul Eritreea

Nume Oficial: Statul Eritreea Regiune: Africa Capitala: Asmara Orase Importante: Keren, Massawa, Assab, Mendefera Moneda: 1 Nakfa = 100 Centi [ERN] Suprafata: 117600 km² Populatie: 6380803 locuitori Limbi Vorbite: Tigrina, Araba, Engleza Religie: Ortodoxism, Islam
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Riscul de Malarie este prezent pe intreg teritoriul tarii. Am scris pe larg despre aceasta in sectiunea Sanatate.

Calatoriile locale

Calatoriile inspre regiunile frontaliere sunt neindicate. Iata de ce, in sectiunea Securitate.

Legi locale

Citeste capitolul Legi locale pentru a te putea adapta la regulile acestei tari.

Sfaturi

Poti regasi cateva indicatii utile in categoria Sfaturi

Serviciul medical in Eritreea este extrem de limitat, iar afectiunile grave se trateaza in afara tarii.

Riscul de Malarie datorat in general P. falciparum este ridicat si este prezent pe toata perioada anului si pe intregul teritoriu a tarii, la altitudinile mai mici de 2200 de metri. Nu exista astfel de riscuri in regiunea Asmara.

– Medicamentele utilizate impotriva Malariei sunt MALARONE sau LARIAM sau DOXYPALU.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Eritreea:

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului dar si Rabiei sa fie practicata.

– De asemenea, cu precadere in perioadele endemice, vaccinarea impotriva Meningitei cu meningococ trebuie realizata.

Daca pentru a ajunge in aceasta tara ai tranzitat alte state unde Febra Galbena este prezenta este preferabila o vaccinare impotriva acesteia.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Meningita meningococica sub-sahariana
Ce este Meningita meningococica sub-sahariana? Este o inflamatie a membranelor de protectie ce invelesc creierul si maduva spinarii, ca si oricare alte meningita, insa datorata meningococului din grupul W135 ce ia amploare in fiecare an in Africa sub-sahariana, ducand la vaste epidemii. Letalitatea acesteia poate fi estimata la 50% in absenta unui tratament adecvat rapid.... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infractionalitate

Nivelul infracționalității e scăzut, dar totuși te sfătuim sa fii prudent. Nu te plimba noaptea singur pe stradă și ține-ți bunurile, în special camera foto și pașaportul, în locuri ferite.

Păstrează o copie foto a datelor personale din pașaport la tine, iar documentul original ține-l la loc sigur (ex: seif).

O mare parte a populației are acces la armament datorită programului guvernamental milițienesc asupra populației. Chiar și așa, nu există dovezi ca aceste arme au crescut riscul amenințărilor violente.

 Calatoriile locale

MAE sfătuiește evitarea oricăror călătorii la mai puțin de 25 km de granița Eritreei cu Etiopia!

În majoritatea locurilor nu există delimitări clare între granița. De-a lungul timpului au avut loc multe confruntări violente la granița dintre Eritreea si Etiopia.

Zona rămâne una destul de tensionată iar riscul unor viitoare acte violente este ridicat.

Există posibilitatea ca zona de graniță sa fie armată cu mine de teren!

MAE sfătuiește evitarea oricăror călătorii la mai puțin de 25 km de granița Eritreei cu Djibouti, situația la această graniță fiind asemanatoare cu cea menționată mai sus.

MAE sfătuiește evitarea oricăror călătorii aproape de granița Eritreei cu Sudan, incluzând Tesseney și regiunile de nord si vest ale Nakh’fa, Ak’ordat și Barentu

În Eritreea există câmpuri întinse de mine de teren. În principiu ești în siguranță dacă conduci doar pe drumurile principale și stai departe de zona de graniță.

Evită să călătorești în zonele rurale după lăsarea întunericului!

 

Telefoanele mobile

Rețelele mobile sunt de obicei inpracticabile și pot funcționa doar pe perioade limitate de timp în fiecare zi în afara Asmarrei și orașelor mari.

Nu există acorduri între rețelele mobile din Eritreea și rețelele internaționale, deci odată ce ai ajuns aici nu vei putea primi sau trimite apeluri și SMS-uri din orice rețea mobila internațională.

Cartelele SIM locale nu pot fi cumpărate fără un permis de rezident.

Electronicele

Toate electronicele (laptopuri, tablete, telefoane mobile, camere foto,etc) trebuiesc declarate imediat dupa aterizare.

Nedeclararea acestora poate duce la confiscare !

 

Permisele de calatorie

Toți străinii au nevoie de permis de călătorie pentru a părăsi Asmarra.

Cei care muncesc în afara Asmarei, au de asemenea nevoie de permis de călătorie pentru a putetea părăsi zona de rezidență sau muncă.

Pentru călătoriile de afaceri, aplicațiile sunt preluate de Ministerul Comerțului și Industriei.

Cererile care din afara Asmarra sunt operate de către Oficiile Administrative din Zoba. Permisele pot fi acordate în cateva zile bune, dar pot fi amânate sau chiar refuzate.

Dacă dorești să călătorești în afara Asmara te sfătuim să aplici pentru un permis de călătorie la Ministerul de Turism localizat în Harnet Avenue în Asmara, cu minim 24h înainte.

Restricțiile de călătorie ale cetățenilor străini se aplica la fel si pentru diplomați.

 

Calatoriile pe mare

Marinarii trebuie sa ceară permisiune și viză de intrare înainte de a acosta în Eritreea.

Deși în ultimii ani atacurile piraților de pe coasta Somaliei și din Golful  Aden nu s-au finalizat in favoarea acestora, riscul  de a fi atacat ramane ridicat.

Pentru a ramane in siguranta, evita zonele de risc !

 

 

Legi si obiceiuri locale

Fotografierea clădirilor militare si guvernamentale nu este permisă! Dacă totuși ai dubii, întreabă mai întâi.

Îmbrcă-te modest, în special în zonele predominant Musulmane. Pantalonii scurți și tricourile cu mânecă scurtă vor atrage atenția.
Actele homosexuale sunt ilegale, dar chiar și așa penalitățile nu sunt exacte. Fii cat mai discret cu putință !

Te sfătuim să eviți toate călătoriile la mai puțin de 25 de km de granița Eritreei cu Etiopia și Djibouti.

De asemenea, evită să călătorești la granița Eritreei cu Sudan, incluzând Tesseney și regiunile de nord si vest ale Nakh’fa, Ak’ordat și Barentu

Nu uita să-ți scoți un permis de călătorie daca vrei să părăsești Asmara.

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca în călătorie !

Călătorie plăcută!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU