El Salvador Steag Republica El Salvador

Nume Oficial: Republica El Salvador Regiune: America Centrala Capitala: San Salvador Orase Importante: Santa Ana, Soyapango, San Miguel, Santa Tecla Moneda: 1 Dolar American = 100 Centi [$] Suprafata: 21044 km² Populatie: 629420 locuitori Limbi Vorbite: Spaniola Religie: Catolicism, Protestantism
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Maladii

Riscul de contractare a Malariei este destul de scazut. Afla mai multe despre asta si alte maladii intalnite in El Salvador in sectiunea Sanatate.

Infractionalitate

Rata infractionalitatii este crescuta in El Salvador, iar pericolele legate de aceasta sunt multiple. Am scris pe larg in sectiunea Securitate.

Dezastre naturale

Inundatiile sau eruptiile vulcanice sunt de luat in calcul. Detalii in sectiunea Sfaturi.

Inotul

Inotul poate fi periculos, daca este practicat in conditii neadaptate. Detalii in sectiunea Securitate.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in El Salvador pentru Priority Ambulance este 503-2264-7911.

2. Clinici sau spitale in El Salvador:

– Hospital Centro de Emergencias (Colonia Medica, Diagonal Dr. Luis E. Vasquez, No 250, San Salvador; tel. 2530-3333, 2226-0003 2225-9303, 2225-4651 si 2225-4651).

– Dr. Renato Matamoros (Escalon Office tel. 263-6898 and 264-19-54; Calle Padres Aguilar #612, Clinica Ortopedas Asociados, Col. Escalon; Esperanza Office tel. 226-3040/5111; Edificio Diagonal, 2a Diagonal etaj 2 #202; Urb. La Esperanza, in fata Hosp. Diagnostico).

3. Farmaciile in El Salvador au un serviciu limitat.

 

Exista un risc foarte scazut de Malarie, acesta fiind aproape in exclusivitate legat de P.vivax.

Prezenta Malariei este cu precadere in zonele rurale si in acelasi timp des intalnita datorita imigrantilor din Guatemala si Honduras.

Chimiprofilaxia (tratamentul cu medicamente) nu este indicat daca calatoria dureaza sub 7 zile, in conditiile in care esti pregatit sa consulti un medic la intoarcerea in tara in caz de simptome specifice bolii in luna ce urmeaza calatoriei.

Protectia impotriva tantarilor este principala ta „aparare” impotriva acestei boli in El Salvador.

In caz de administrare de medicamente anti-malarie, NIVAQUINE este indicat.

Nu exista Febra Galbena.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in El Salvador:

– Universale: Difterie – Tetanos – Poliomielita – Tuse Convulsiva si Hepatita B.

– Specifice tarii: Hepatita A, Febra tifoida.

– Eventuale: Rabie, daca sejurul este prelungit.

Vaccinul contra Febrei Galbene este cerut in caz ca sosesti din tari in care aceasta este prezenta.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infractionalitate

El Salvador are una dintre cele mai mari rate ale infracționalității din America Latina.

Violențele dintre bande reprezintă o problemă în creștere. De obicei, țintele sunt membri bandelor rivale, nu turiștii sau vizitatorii.

Majoritatea actelor de violență dintre găști se întâmplă departe de ochii privitorilor, dar nici un loc nu este în deplină siguranță.

În general vizitele în El Salvador sunt sigure, dar au avut loc incidente în care turiștii au fost jefuiți pe stradă sau în mașină.

Te sfătuim sa iei urmatoarele măsuri de precauție pentru a reduce riscul de a deveni victimă:

 • Ai grijă atât în centrul orașului San Salvador, cât și în celelate orașe, în special daca călătorești noaptea în afara orașului.
 • Fii prundent când călătorești singur; pentru o siguranță mai mare călătorește în grup sau cu tururi organizate de o companie cu reputație. Aceeași regulă se aplică și pentru traseele la distanță
 • Dacă este posibil, ține-ți bunurile de valoare (inclusiv pașaportul ) într-un seif; păstrează la tine o fotocopie a pașaportului pentru a te putea identifica.
 • Evită să-ți arăți bunurile, în special când ajungi la aeroport. Străinii au fost jefuiți când părăseau aeroportul. Nu purta bijuterii scumpe și ține la tine doar necesarul de bani cash.
 • Este mai sigur să scoți bani de la ATM-urile din shopping centre-uri, sau să schimbi banii în hoteluri sau bănci ; nu retrage bani noaptea sau din zone izolate.
 • Rămâi pe drumurile principale și nu călători pe drumuri neasfaltate, riscul unui atac fiind mai mare în aceste zone.
 • Autobuzurile publice nu sunt sigure; cele private inter-city sunt de obicei mai sigure, dar chiar și în acestea pot avea loc atacuri.
 • Dacă vrei sa folosești un taxi, îți recomandăm să dai comanda de la hotel
 • Riscul răpirilor este scăzut, dar totuși există.
 • Dacă conduci, ai grijă în intersecții, unde oamenii opriți în trafic sunt frecvent țintele jafurilor armate.
 • Dacă totuși ești atacat, nu opune rezistență!

Inșelătoriile

Vizitatorii străini dar și rezidenții pot fi țintele artiștilor în înșelătorii. Acestea vin in multe forme, și pot cauza pierderi financiare majore.

Dacă tu, prietenii sau rudele tale primiți o cerere de a trimite bani spre El Salvador, asigurați-va cât de bine puteți ca nu este parte a vreunei înșelătorii.

Calatoriile locale

Dacă ai intrebari despre securitate sau calatoriile locale, îți recomanăm să contactezi poliția locală a turiștilor la +503 2511 8300 sau 2511 8303 ; sau poți vizita site-ul POLITUR

 

 Traficul Rutier

Rețeaua principală de drumuri este intr-o condiție bună.

Respectă limitarea vitezei de 80km/h pe timpul nopții și fii foarte atent la posibilele capcane din drum, starea proastă a vehiculelor, animalele si oameniice pot merge pe carosabil.

Acordă o atenție specială autobuzelor care se deplasează, de obicei, cu viteză și lipsă de prudență.

Îți recomandăm să ai un permis de conducere internațional daca intenționezi să conduci.

Asigurarea auto este vitală!

Dacă ești implicat în vreun accident rutier, contactează poliția națională sau pompierii apelând 911 și nu pleca până nu ajunge poliția la fața locului.

Ai grijă când circuli spre sau din spre granița cu Guatemala. Au fost raportate de-a lungul timpului atacuri violente asupra vehiculelor.

Te sfătuim să traversezi granița dimineața, pentru a avea timp să ajungi la destinație până se înserează.

Dacă vrei sa folosești autobuze pentru a traversa granițele, îți recomandăm sa mergi cu o firma privată.

Există un mic risc de a intra in contact cu proiectile neexplodate, în special dacă faci off-road. Cere sfatul localnicilor dacă vrei sa faci Off-Road.

 

Inotul

Înotul pe coasta Pacificului poate fi periculos, datorită curenților puternici. Curenții din La Bocana de San diego sunt foarte periculoși.

În ultimii ani s-au înecat multe persoane. Salvamarii sunt foarte puțini.

Te sfătuim să nu înoți in zona plajelor izolate.

În El Salvador există vulcani potențial activi. Te poți informa despre starea de activitate a acestora pe site-ul Directoratului General al Protecției Civililor.
 Sezonul ploios este între lunile Iunie si Noiembrie.
Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !Călătorie plăcută !

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU