Egipt Steag Republica Arabă Egipt

Nume Oficial: Republica Arabă Egipt Regiune: Africa Capitala: Cairo Orase Importante: Alexandria, Giza, Shubra El-Kheima, Port Said Moneda: Lira Egipteana [EGP] Suprafata: 1002450 km² Populatie: 88200000 locuitori Limbi Vorbite: Araba Religie: Islam, Ortodoxism
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Sanatate

Malaria, precum si alte boli cu caracter viral sau infectios pot fi intalnite pe teritoriul Egiptului. Am scris pe larg despre acestea in sectiunea Sanatate.

Situatia politica

Situatia politica in Egipt este instabila de cativa ani si asta afecteaza in mod direct turismul si calatoriile aici. Detalii in sectiunea Securitate.

Traficul rutier

Traficul rutier haotic si conditiile de trafic proaste, fac ca voiajul prin Egipt sa devina anevoios. Am scris pe larg in sectiunea Securitate.

Regiuni

Am scris in sectiunea Securitate, despre pericolele ce se pot ivi in fiecare regiune in parte.

Legi locale

Legile locale egiptene trebuiesc luate in calcul odata cu calatoria ta aici. Detalii in sectiunea Lege.

Tinand cont de slaba transmisie a Malariei in Egipt, calatoria fara admisitrarea medicamentelor preventive impotriva acestei boli este posibila.

Diareea turistului este des intalnita datorita intoxicatiei cu E.Coli, insa si salmoneloze.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Egipt:

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului dar si Rabiei sa fie practicata.

– De asemenea, cu precadere in perioadele endemice, vaccinarea impotriva Meningitei cu meningococ trebuie realizata.

Daca pentru a ajunge in aceasta tara ai tranzitat alte state unde Febra Galbena este prezenta este preferabila o vaccinare impotriva acesteia.

Un certificat de seronegativitate HIV este cerut obligatoriu de catre autoritatile egiptene pentru toti strainii care poposesc pe teritoriul acestei tari mai mult de o luna. Acest certificat este realizat in Egipt, in urma unei analize de sange realizate aici. Certificatele straine nu sunt acceptate.


Potentiale Afectiuni

Bilharzioza
Ce este bilharzioza? Bilharzioza sau schistozomioza este o boala parazitara, datorata infestarii cu bilharzii, paraziti ce traiesc in aparatul circulator al omului. Boala este prezenta in 53 de tari din Africa, din estul Mediteranei si in Peninsula Arabiei. Aceasta maladie ar fi infestat 100 de milioane de persoane. Exista 4 tipuri de bilharizioze: - Schistosoma... Afla mai multe


Bruceloza
Ce este bruceloza? Izolata pentru prima data de catre medicul militar David Bruce in 1887, bruceloza este o bacterie tip Gram negativ comuna atat omului cat si animalelor. Poate infecta caprele si oile sub forma "febrei de Malta" cat si vitele sub forma "Morbus Bang".   Cum putem fi contaminati? Altadata cunoscuta ca o boala... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Giardiaza (Lambliaza)
Ce este Giardiaza? Giardiaza sau lambliaza, este o boala cu transmitere oro-fecala, fara indoiala cea mai raspandita parazitoza intestinala din intreaga lume. Este provocata de protozoarele Giardia intestinalis ( sau Giardia lamblia), constituind una din importantele cauze de diaree ale calatorului.   Cum putem fi contaminati? Putem fi contaminati prin intermediul protozoarelor de 10-20 um,... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Situatia politica si de securitate

Din Ianuarie 2011 Egipt a avut parte de o situație politică foarte instabilă, uneori având loc proteste violente ce au avut ca rezultat decese umane.

Urmărește știrile la TV sau Radio, și urmează sfaturile autorităților locale, personalului hotelurilor și agenților de turism.

Stai departe de demonstrații și adunari mari de persoane.

Daca observi că in jurul tău sunt protestatari, părăsește imediat zona.

Riscul de terorism este crescut, dar chiar și așa, majoritatea vizitelor sunt fără incidente.

Infractionalitate

În general, rata criminalității este scăzută în Egipt.

Chiar si așa, de-a lungul anilor cei expatriați au suferit jafuri armate, tâlhării , asalturi sexuale, violuri, intrări prin efracție în locuințe si automobile, furturi de mașini sub amenințarea armelor albe sau de foc, în zone populate, inclusiv în timpul zilei.

Furturile de autovehicule vizează de obicei vehiculele cu 4 roți, iar tâlhăriile sunt des întâlnite in taxiuri.

Multe infracțiuni au avut loc în locuri considerate sigure, ca de exemplu în hoteluri.

Asalturile sexuale au loc și asupra minorilor.

Dacă călătorești cu autobuzul, evită să rămâi ultima persoană din vehicul.

Ai mare grijă de bunurile personale și de pașaport. Folosește seiful hotelului pentru a le ține la loc sigur.

Dacă ești victima unei infracțiuni, raportează imediat incidentul la poliție. Neraportarea incidentelor până la părăsirea țării are ca urmare nerezolvarea ulterioară a cazului.

 

Sinaiul de Nord

Te sfătuim să eviți orice călătorie în Sinaiul de Nord. Forțele armate Egiptene conduc operațiuni militare împotriva grupurilor de extremiști din această zonă.

Atacurile cu bombă asupra clădirilor guvernamentale, forțelor de securitate si structurilor energetice sunt frecvente. Regiunea al-Arish a fost martoră multor atacuri.

Pe 1 Iulie , o serie de atacuri împotriva țintelor militare de lângă Sheikh Zuwayed din Sinaiul de Nord s-au soldat cu câțiva militari morți.

S-a declarat situație de urgentă și zona dintre al-Arish si Rafah este sub stare de asediu între 7 PM si 6 AM, extinzandu-se pe 40 de km.

Pentru ultimele condiții de călătorie din Egipt în Gaza, pentru scopuri medicale sau umanitare, te sfătuim sa contactezi ambasada Egiptului in România.

Chiar si așa, cererile trebuiesc făcute din timp, și trebuie discutat cu cei de la Semiluna Roșie Egipt (telefon: + 20 226 703 979, + 20 226 703 983, fax: + 20 226 703 967)

Muncitori străini au fost luați ca ostateci de membri ai tribului Bedouin.

Autoritățile închid frecvent drumul Suez-Taba.

 

Sinaiul de Sud

Te sfătuim sa eviți orice călătorie, exceptandu-le pe cele strict necesare către Sinaiul de Sud, exceptând regiunea din cadrul perimetrului Sharm el Sheikh, ce include aeroportul și zonele Sharm el Maya, Hadaba, Naama Bay, Sharks Bay și Nabq. Securitatea este sporită pentru a proteja stațiunile.

În Octombrie 2013 si Mai 2014 au avut loc ultimele explozii în EL Tor (Al Tur) din Sudul Sinaiului, ce au avut ca țintă clădirile serviciilor de pază, poliției și un autobuz de pasageri pe drumul de la sud de El Tor.

Hurghada

Au fost luate măsuri de securitate sporite pentru proecția stațiunilor.

 

Cairo

Turiștii doritori sa viziteze locuri de interes internațional precum Piramida din Giza sunt ținte ale rau-făcătorilor, chiar și cât sunt în mașină sau în taxi.

Vizitatorii ce folosesc un ghid rezervat din timp, sau merg intr-un tur organizat, sunt mult mai puțin predispuși la incidente.
Atacurile din Cairo au vizat clădirile guvernamentale si de securitate.

Delta Nilului

Protestele de natură politică sunt comune în multe orașe din Deltă, și în multe dintre aceste orașe au avut loc atacuri asupra clădirilor si personalului forțelor de securitate.

Cel mai frecvenet aceste atacuri se întâmplă la punctele de verificare.

 

Desertul de Vest

Fii foarte atent în toate zonele de graniță !

Te sfătuim să eviți orice călătorie neesențială în zonele: la vest de Valea Nilului și Delta Nilului, excluzând zonele de coastă dintre Delta Nilului și Marsa Matruh.

Zonele turistice Luxor, Qina, Aswan, Abu Simbel și  Valea Regilor nu sunt incluse considerate periculoase.

Vei avea nevoie de un permis de la Departamentul de permise de călătorie a Ministerului Egiptean de Interne, daca plănuiești să călătorești la Sud-Vest de Egipt la granița cu Sudan sau Libia.

Trebuie sa fii conștient de pericolele de acolo, deoarece zonele de graniță sunt periculoase și mulți bandiți si găști înarmate operează în acea zonă.

Traficul Rutier

Circulaţia în Egipt se desfăşoară pe partea dreaptă a carosabilului.

Accidentele sunt des intalnite, în principal datorită condiției proaste a drumurilor, condusului haotic și nerespectarea regulilor rutiere.

Națiunile Unite estimează că în 2011 aproape 16.000 de oameni au murit datorita accidentelor rutiere în Egipt.

Respectă limita de viteză și evită drumurile izolate, în special după lăsarea serii!

Fă-ți o asigurare corespunzatoare înainte de a pleca la drum!

Poți conduce in Egipt cu un permis de conducere internațional până la 6 luni.

Fiind o țară musulmană, legislația nu include consumul de alcool în timpul șofatului. Chiar si așa, te sfătuim sa eviți consumul de băuturi alcoolice înainte și  în timpul șofatului.

Șoferul și pasagerul din dreapta sunt obligați prin lege să poarte centura de siguranță

Daca vrei să circuli ”off road”, angajează un ghid și obține permisele adecvate de la Ministerul de Interne Egiptean.

Autobuzele nu sunt sigure, în ultimii ani având loc multe accidente soldate cu decese.

Traficul Feroviar

În ultimii ani au avut loc multe incidente soldate cu decese, datorate în special atentatelor cu bombă.

Deși au fost multe alarme false, fii foarte prudent și ia în calcul posibilitatea întârzierilor sau intreruperilor serviciilor feroviare, în special pe ruta Cairo-Alexandria.

 

Calatoriile pe mare si râuri

Condițiile s-au îmbunătățit față de acum câțiva ani, când au avut loc mai multe incendii pe crucișătoarele (cruiser) ce traversau Nilul.

Aventurile și călătoriile riscante

Înainte de a pleca în orice aventură, verifică dacă în cazul unui accident ești acoperit de asigurare.

În Februarie 2013, 19 persoane au murit într-un accident cu un balon cu aer cald în Luxor. Vorbește cu agenția ta de turism înainte de a îți rezerva un loc pentru o plimbare cu balonul.

Dacă vrei să faci scufundări în stațiunile Mării Roșii, asigura-te ca măsurile de siguranță sunt bune, acestea putând varia foarte mult de la un operator la altul.

Nu face scufundări neacompaniat! Unde este posibil, fă-ți o rezervare prin ghidul tău. Operatorii cu tarife mici, e foarte posibil să nu-ți asigure o siguranță adecvată si o asigurare bună. Scufundările făcute sub limita admisă de poliță îți vor anula asigurarea.

Atacurile rechinilor sunt foarte rare în această zonă.

Asigura-te că polița de asigurare pentru călătorie, sau operatorul turului/compania de scufundări îți acopera costurile în cazul unei intervenții de salvare pe mare sau în aer.

Taxa actuală poate depăși 4000 $ americani pe ora, iar autoritățile Egiptene nu vor efectua salvarea decât daca au garanția că-ți poți achita intervenția

 

Minele de teren

Există riscul de a intra în contact cu minele de teren din anumite zone de deșert, cum ar fi regiunea de nord-vest a Egiptului de lângă Alamein, și câteva întinderi limitate pe coasta Mediteraneană de lângă Marsa Matrouh și pe costa de sud a Suez de pe Marea Roșie.

De obicei zonele periculoase sunt marcate cu semne si sârmă ghimpată.

Fii prudent si urmează sfaturile locale!

Legi si obiceiuri locale

Legile locale reflectă faptul că Egipt este o țară predominant Islamică.

Respectă întotdeauna obiceiurile locale, tradițiile, legile și religia și asigura-te că nu ofensezi alte culturi sau religii. Acest lucru este deosebit de important, în special in perioada Ramadanului dacă intenționezi să vizitezi locuri religioase.

Îmbracă-te modest, în special in zonele rurale, moschee și piețe. Hainele femeilor ar trebui să acopere picioarele și brațele; cele ale bărbaților trebuie să le acopere acestora pieptul.

Afișarea afecțiunii în public nu este acceptată! Ce este tolerabil în stațiunile turistice, nu este la fel de tolerat și-n celelate zone.

Consumul de alcool pe stradă și în orice alt loc în afară de baruri sau restaurante este interzis și poate duce la arest.

Posesia, uzul sau traficul de droguri ilegale este o infracțiune serioasă, și chiar și in cazul cantităților mici se poate solda cu închisoare pe 25 de ani, închisoare pe viață sau sentință cu moartea.
Khat(marijuana africană) este interzisă în Egipt.
Fotografierea bazelor militare sau în apropierea acestora este strict interziă! Asta include si Canalul Suez.
Nu le face fotografii oficialilor și nu folosi drone sau alte metode pentru a fotografia fără a cere acordul!
Deși homosexualitatea nu este ilegală prin lege, actele de natură homosexuală desfășurate în public nu sunt tolerate și homosexualii au fost incriminați pentru încălcarea decenței publice.
Deși Creștinismul nu este ilegal, discuțiile și încurajarea Creștinismului sunt ilegale.
Evită adunarile mari de oameni, deoarece acestea pot degenera in proteste și poți fi pus in pericol!
Evită zonele periculoase menționate in partea de securitate!
Respectă tradițiile si obiceiurile locale !
Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !Călătorie plăcută !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU