Coreea de Sud Steag Republica Coreea

Nume Oficial: Republica Coreea Regiune: Asia de Nord Capitala: Seoul Orase Importante: Pusan, Taegu, Inchon Moneda: Won sud-coreean [₩] Suprafata: 100.210 km² Populatie: 50.004.441 locuitori Limbi Vorbite: Coreeana Religie: Budism, Protestant, Romano-Catolic
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Transmisia Malariei este slaba in Coreea de Sud, dar masuri preventive trebuiesc luate. Detalii in sectiunea Sanatate.

Trafic rutier

Vei avea nevoie de un permis de conducere international pentru a conduce in Coreea de Sud. Alte precizari in rubrica Securitate.

Substante stupefiante

Posesia si traficul de substante stupefiante (chiar si mici cantitati) sunt grav pedepsite de legea coreana. Detalii in rubrica Lege.

Meteo

Posibilitate de taifunuri intre lunile Iunie si Noiembrie. In rubrica sfaturi vei gasi mai multe astfel de mici indrumari.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Coreea de Sud este 119.

2. Clinici sau spitale in Coreea de Sud:

– Centrul Medical Samsung (#50, Ilwon-dong, Kangnam-ku, Seoul; tel. 02-3410-2114, 3410-3114; telefon urgente 02-3410-2060, 3410-2061; website www.samsunghospital.com).

– Centrul Medical Asan (388-1, Pung Nap-dong, Song Pa-ku, Seoul; tel. 02-1688-7575; telefon urgente 02-3010-3333; Clinica Internationala 02-3010-5001).

– Spitalul Severance (134 Sinchon-dong, Seodaemun-gu, Seoul 120-752; tel. 82-2-2228-0114, 82-2-2228-0114; website www.severance.or.kr).

 

Zona de transmisie sporadica a Malariei data de P.vivax .

Luand in cont transmisia slaba a malariei, se poata accepta o calatorie fara ca tratamentul preventiv sa nu fie administrat, insa in caz de febra la intoarcerea din calatorie consultatia medicala devine urgenta si obligatorie.

Tratamentul cu NIVAQUINE este de preferat in cazul administrarii acestuia.

 

Conditiile sanitare din aceasta tara sunt de buna calitate, insa evita totusi sa bei apa de la robinet.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Coreea de Sud:

– Absenta Febrei Galbene.

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului, Encefalitei japoneze dar si Rabiei sa fie practicata.

 


Potentiale Afectiuni

Bilharzioza
Ce este bilharzioza? Bilharzioza sau schistozomioza este o boala parazitara, datorata infestarii cu bilharzii, paraziti ce traiesc in aparatul circulator al omului. Boala este prezenta in 53 de tari din Africa, din estul Mediteranei si in Peninsula Arabiei. Aceasta maladie ar fi infestat 100 de milioane de persoane. Exista 4 tipuri de bilharizioze: - Schistosoma... Afla mai multe


Encefalita japoneza
Ce este encefalita japoneza? Aceasta boala virala, putin frecventa insa foarte serioasa, trebuie discutata si luata in considerare pe seama voiajelor din ce in ce mai frecvente in Orientul Indepartat. Este o maladie virala, datorata Flavivirusului, transmis omului de intepatura de tantar ( Culex). Rezervorul acestui virus sunt porcul si pasarile salbatice iar transmisia la... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Filarioza limfatica (Elefantiazis)
Ce este filarioza limfatica? Filarioza limfatica sau filarioza de Bancrofti, avand ca si apelativ comun elefantiazis, este o boala parazitara ce afecteaza ganglionii si vasele limfatice in urma infestarii cu filarii. Filaria este un vierme cu dimensiuni ce pot fi cuprinse intre 4 si 10 cm lungime, vierme ce traieste in ganglioni si vasele limfatice,... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infracționalitate

Infracțiunile împotrivă străinilor sunt rare. Deși majoritatea infracțiunilor raportate au fost furturi, au fost câteva cazuri rare de asalt, inclusiv asalt sexual, în special în jurul barurilor și zonelor de distracție nocturnă.

Ai grijă de pașaport, cărți de credit și bani în zonele aglomerate și zonele vizitate de turiști, că de exemplu Itaewon.

Fii foarte atent noaptea când călătorești singur și folosește doar taxiuri legale sau transportul public.

Pentru situații de urgență, sună la 112 pentru poliție, și 119 pentru ambulața și pompieri.

Situația Politică

De când s-a terminat Războiul Coreean(1953), peninsulă Coreeana a fost împărțită printr-o zonă demilitarizată în Republică Coreea (Sud) și Republică Populară Democrată Coreeana (Nord). Pacea este menținută și astăzi printr-un armistițiu.

Nivelul tensiunii în peninsulă Coreeana se poate schimbă foarte ușor !

Exerciții pentru urgențe civile

Autoritățile Sud Coreene susțin exerciții pentru urgente civile în fiecare zi de 15 a lunii, exceptând lunile Ianuarie, Februarie, Iulie și Decemebrie.

Excercitii decurg astfel: Se aud sirenele, transporturile sunt oprite și oamenilor li se cere să se adăpostească în stațiile de metrou sau în pivnițe. În Seoul, adăposturile sunt marcate cu un simbol specific

Participarea străinilor nu este obligatorie.

 

Traficul rutier

Vei avea nevoie de un permis de conducere internațional că să poți conduce în Coreea de Sud. Asigură-te că ai asigurare completă.

Șoferii mașinilor și motocicletelor se presupune că sunt de vina în accidente în care sunt implicați motocicliștii sau pietonii, deci evită astfel de situații deoarece, ca șofer, ești în dezavantaj.

Acuzațiile și penalitățile severe sunt comune când accidentele au că și consecințe vătămări corporale, chiar dacă vinovăția nu este dovedită.

De obicei, taximetriștii nu vorbesc engleză. Scrie destinația în Coreeana, sau arată-le pe o hartă unde vrei să ajungi!

Telefoanele Mobile

Telefoanele non-3G cumpărate în afară Coreei de Sud nu vor merge în țara, și introducerea cartelelor sim locale în telefoane nu este posibilă de obicei.

Terorismul

Riscul de terorism este scăzut.

Legi si obiceiuri locale

O încălcare gravă a legilor locale poate duce la închisoare sau chiar sentință cu moartea !

Penalitățile pentru posesia, uzul și traficul de droguri poate duce la o sentință lungă în închisoare și amenzi usturătoare. Pedepsele sunt valabile chiar și pentru cantitățile mici de Marijuana!

Relațiile între persoanele de același sex nu sunt ilegale. Ținerii Coreeni sunt mai libertini iar organizațiile pentru homosexuali și lesbiene căpăta din ce în ce mai mult suport.

 

 

Sezonul taifunurilor este intre Iunie si Noiembrie. Verifica periodic starea vremii si urmeaza sfaturile autoritatilor locale.

Poluarea cu praf galben este comună în Coreea de Sud pe durată primăverii. Când concentrația particulelor de praf este mare, oamenii sunt sfătuiți să stea în casă cât de mult pot și să bea multă apa.

Verifica presa locala si site-ul meteorologic Coreean.

Nu poți intra în Coreea de Nord din Coreea de Sud fără un permis special.

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !

Călătorie plăcută !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU