Coreea de Nord Steag Republica Populară Democrată Coreeană

Nume Oficial: Republica Populară Democrată Coreeană Regiune: Asia de Nord Capitala: Pyongyang Orase Importante: Hamhung, Ch’ongjin Moneda: Won nord-coreean [₩] Suprafata: 120.540 km² Populatie: 24.051.218 locuitori Limbi Vorbite: Coreeana Religie: Budism
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Mai este prezenta doar in partea de sud a tarii. Detalii in sectiunea Sanatate.

Infectii si alte maladii

Datorita conditiile sanitare slabe din aceasta tara, infectiile, tuberculoza precum si alte maladii cu caracter epidemic pot surveni aici. Detalii in sectiunea Sanatate.

Calatoriile locale

Calatoriile la obiectivele turistice se fac doar in grup acompaniat de catre un ghid turistic. Mai multe detalii poti citi in sectiunea Securitate.

Regimul politic

Evita sa faci glume sau sa insulti regimul politic din aceasta tara. In sectiunea Sfaturi discutam asta pe larg.

1. Ingrijirile medicale in Coreea de Nord sunt extrem de limitate. Sunt cateva spitale care te pot trata dar nu se pot compara cu alte spitale din Asia. Unul dintre spitale este The Friendship Hospital din Pyongyang.

 

Zona de transmie sporadica a Malariei data de P.vivax in partea de sud a tarii.

Luand in cont transmisia slaba a malariei in Coreea de Nord, se poata accepta o calatorie fara ca tratamentul preventiv sa nu fie administrat, insa in caz de febra la intoarcerea din calatorie consultatia medicala devine urgenta si obligatorie.

Tratamentul cu NIVAQUINE este de preferat in cazul administrarii acestuia.

 

Exista o importanta poluare hidrica, astfel apa de la robinet poate fi contaminata. Masuri suplimentare in aceasta privinta sunt indicate.

Nu consuma decat alimente bine prajite sau coapte.

Infectiile, indiferent de tipul acestora, fie chiar si SIDA, nu sunt raportate, sau rapoartele nu sunt date publicitatii, asadar nu se stie cu exactitate incidenta anumitor maladii in aceasta tara.

Tuberculoza este in progresie alarmanta.

Au fost semnalate cazuri de H5N1 in 2008, epidemie de rujeola in 2007 (atingand cateva mii de oameni si avand cateva decese din numarul acestora) si epidemii recente de scarlatina.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Coreea de Nord:

– Absenta Febrei Galbene.

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului, Encefalitei japoneze dar si Rabiei sa fie practicata.


Potentiale Afectiuni

Bruceloza
Ce este bruceloza? Izolata pentru prima data de catre medicul militar David Bruce in 1887, bruceloza este o bacterie tip Gram negativ comuna atat omului cat si animalelor. Poate infecta caprele si oile sub forma "febrei de Malta" cat si vitele sub forma "Morbus Bang".   Cum putem fi contaminati? Altadata cunoscuta ca o boala... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Hepatita E
Ce este Hepatita E? Hepatita E este o infectie a ficatului de tip acut, cauzata de virusul VHE tip ARN. Virusul se raspandeste prin alimentele contaminate si prin apa, putand fi dezactivat prin fierberea acestora la cel putin 56 de grade tip de 30 de minute sau la cel putin 70 de grade timp de... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infracționalitate

Este foarte rară în rândul turiștilor.

 

 Siguranța privind incendiile

Verifică cu atenție procedurile de evacuare în caz de incendiu sau consultă-te cu operatorul de turism, deoarece pe alocuri încă există nereguli.

 

Călătoriile Locale

În mod normal, turiștii pot călători în Coree de Nord doar ca și grup organizat. Călătorii independenți vor avea nevoie de permis de la Ministerul Afacerilor Externe. De obicei acest lucru este posibil pentru călătoriile de afaceri.

Călătoriile în cadrul țării sunt restricționate! Chiar dacă vizitezi în scop de afaceri sau doar ca turist, vei fi acompaniat mereu de un ghid.

Dacă vrei să ieși din Pyongyang, va fi responsabilitatea ghidului să-ți obțină permisele necesare.

Punctele de control militare de la intrările și ieșirile din orașe includ verificări ale actelor.

Nu sunt posibile călătoriile direct către Coreea de Sud din Coreed de Nord, doar dacă nu faceți o vizită oficială Complexului Industrial Kaesong.

Traficul Rutier

Taxiurile sunt de obicei valabile la hoteluri sau în afară magazinelor, dar taximetriștii vor ezită să te ia fără un ghid local sau un translator.

Permisele de conducere străine nu sunt valabile în R. P. D. Coreeană.

 Traficul Feroviar

Rețelele feroviare sunt mici, echipamentul este învechit și trenurile întârzie frecvent datorită problemelor electrice.

 

Traficul Aerian

Majoritatea turiștilor intră în Coreea de Nord prin zboruri directe Beijing-Pyongyang, operate de Air China și Air Koryo, compania locală de transport aerian.

Toate avioanele operate de Air Koryo, exceptând două Tupolev Tu204, sunt interzise pentru transporturi către Europa deoarece nu îndeplinesc standardele de  siguranță internaționale.

Deși Air Koryo este folosit de membri ai comunității internaționale a Pyongyang, incluzând oameni de afaceri și diplomați, Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește evitarea folosirii Air Koryo.

Situatia Politica

De cand s-a terminat Razboiul Coreean in 1953, peninsula Coreea a fost impartita printr-o zona demilitarizată în  Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) si Republica Coreea (Coreea de Sud), pacea fiind păstrată de un Armistițiu.

Nivelul tensiunii din peninsula Coreeană se poate schimba foarte repede. Urmarește știrile si rămâi mereu la curent cu noutațile !

Insultele sau glumele despre sistemul politic Nord Coreean sau despre conducerea lui nu sunt tolerate. Uneori, turiștii au avut probleme deoarece nu au arătat suficient de mult respect conducătorului țării.
Ofense care sunt considerate triviale în alte țări, pot aduce penalități foarte severe în Coreea de Nord.
Deși nu există legislație specifică care să condamne homosexualitatea în Coreea de nord, autoritățile consideră inacceptabile relațiile între persoane de același sex.
Orice dispozitiv ce are GPS încorporat va trebuie lăsat în seamă autorităților Nord Coreene la intrarea în țară, și recuperate la plecare.
Telefoanele mobile străine pot fi aduse în țară, dar trebuie să fie înregistrate la aeroport.Ele pot fi folosite în Coreea de Nord doar folosind cartela SIM Nord Coreeană.
Evită să aduci cărți sau alte scrieri în limbă Coreeană, inclusiv lucruri ce au conținut religios. Acestea pot fi confiscate!
Filmele, serialele sau materialele aduse în țară ce au conținut împotrivă Republicii Populare Democrate Coreeane pot fi confiscate și poți intra la detenție !
Oficial, bacșișul nu este acceptat dar este foarte așteptat de către unii angajați ai hotelurilor.
Cere permisiune înainte de a face poze clădirilor oficiale !

Păstrează în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi nu le expune în public.

Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

Respecta anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!

Se recomanda consumul apei îmbuteliate sau apă fiartă în prealabil.

Fotografierea este în general permisă, cu excepţia obiectivelor militare. Pentru fotografierea persoanelor este indicată solicitarea, în prealabil, a acordului celor în cauză.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.

În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a ambasadei României.

Transferurile bancare durează mult şi sunt costisitoare.

Nu există servicii de tip transfer de bani.

Străinilor li se solicită efectuarea plăţilor în valută, cele mai acceptate fiind euro şi dolarul SUA. Plata cash este cea mai uzuală.

Hotelurile importante acceptă plata prin carduri cu recunoaştere internaţională, exceptând pe cele americane.

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !

Călătorie plăcută !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU