Camerun Steag Republica Camerun

Nume Oficial: Republica Camerun Regiune: Africa Capitala: Yaoundé Orase Importante: Douala, Garoua, Kousséri, Bamenda, Maroua Moneda: Franc Centrafrican [XAF] Suprafata: 475442 km² Populatie: 22534532 locuitori Limbi Vorbite: Franceza, Engleza Religie: Catolicism, Protestantism, Islam
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Malaria

Este prezenta pe aceste teritorii, iar un tratament preventiv este indicat. Detalii in sectiunea Sanatate.

Febra Galbena

Vaccinarea este obligatorie.

Infractiuni

Destul de prezente pe strazile marilor orase trebuie sa devina principala ta preocupare pe timul calatoriei. Detalii in sectiunea Securitate.

Substante stupefiante

Fie ca iti sunt propuse, fie ca este vorba de retele de traficanti, evita la maxim contactul cu acestia. Pedepsele sunt aspre.

In Camerun nu sunt foarte multi medici si lipsesc multe tratamente. Majoritatea ustensilelor nu sunt sterilizate, iar maladiile grave se trateaza in alta tara.

Riscul de Malarie datorat in principal a P. falciparum exista pe toata suprafata tarii si pe toata perioada anului.

Medicamentele utilizate impotriva Malariei pentru aceste teritorii sunt MALARONE, sau LARIAM sau DOXYPALU.

 

Vaccinari indicate pentru calatoria in Camerun:

– Vaccinarea impotriva Febrei Galbene este obligatorie in Camerun.

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului dar si Rabiei sa fie practicata.

– De asemenea, cu precadere in perioadele endemice (in nord, mai ales din ianuarie in iunie), vaccinarea impotriva Meningitei cu meningococ trebuie realizata.

 


Potentiale Afectiuni

Bilharzioza
Ce este bilharzioza? Bilharzioza sau schistozomioza este o boala parazitara, datorata infestarii cu bilharzii, paraziti ce traiesc in aparatul circulator al omului. Boala este prezenta in 53 de tari din Africa, din estul Mediteranei si in Peninsula Arabiei. Aceasta maladie ar fi infestat 100 de milioane de persoane. Exista 4 tipuri de bilharizioze: - Schistosoma... Afla mai multe


Febra Dengue
Ce este Febra Dengue? Este cea mai frecventa boala in care arbovirusul este implicat, virus transmis de tantari si care cauzeaza o infectie generalizata in corpul uman. Maladia mai este cunoscuta si sub numele de "febra oaselor rupte", nume datorat durerilor osoase importante. Peste 100 de tari sunt atinse de aceasta boala, iar 2/5 din... Afla mai multe


Febra Galbena
Ce este Febra Galbena?   Febra galbena este o boala virala acuta hemoragica transmisa de tantarii infectati. Numele de "galben" provine de la posibilul icter cutanat a celor infectati. Aproximativ 50% dintre persoanele infectate si atinse grav de maladie, care nu se trateaza, decedeaza. Expansiunea acestei boli este direct legata de inmultirea tantarilor-vector (probabil in... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Meningita meningococica sub-sahariana
Ce este Meningita meningococica sub-sahariana? Este o inflamatie a membranelor de protectie ce invelesc creierul si maduva spinarii, ca si oricare alte meningita, insa datorata meningococului din grupul W135 ce ia amploare in fiecare an in Africa sub-sahariana, ducand la vaste epidemii. Letalitatea acesteia poate fi estimata la 50% in absenta unui tratament adecvat rapid.... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infractionalitatea

 

Jafurile, fie ele armate sau nu, reprezintă o problemă în Camerun (în special in Yaoundé, Douala, Ngouandere si Bafoussam).

Evită zonele sărace sau izolate din orașe; cum ar fi Yaoundé, La Briquetterie si Mokolo market; Și în Douala, Akwa, Bonaberi si Village. Evita sa mergi singur noaptea !

Fii foarte atent în locurile publice ! Asigură-te ca ușile mașinii sunt mereu blocate când călătorești . Evită să porți bijuterii și ține la tine doar sume mici de bani.

Închide si blochează toate usile si geamurile, în special noaptea. Asigură-te ca barele de protecție împotriva hoților sunt montate. Uită-te pe vizor înainte să deschizi ușa, pentru a nu pica într-o capcană, în special noaptea.

Mergi doar cu taxiuri înregistrate, comandate de la restaurant sau hotel!

Furturile de masini, răpirile si jafurile armate au fost raportate aproape de granițele cu Republica Centrala Africană, Chad și Nigeria, și pe drumurile Bamenda-Banyo, Bafoussam-Banyo, Bafoussam-Doula si Bafoussam-Yaounde.

Au fost incidente de răpiri și luare de ostatici in Nordul si Nord-Estul Camerunului.

Turiștii si rezidenții sunt frecvent țintele escrocilor. Escrocheriile vin în multe forme, in special pe tema adoptarii copiilor. Fii foarte atent cand trimiți bani sau călătorești spre Camerun ca sa adopți un copil !

Lacul Nyos

Este situat în Provincia de Nord-Vest și emite cantități mari de CO2, în 1986 sufocându-se aproximativ 1700 persoane. Nu au fost semne care să denote ca un astfel de incident va avea loc și nu există nici siguranța că un astfel de eveniment nu va mai exista pe viitor.

De asemenea, barajul care susține lacul Nyos nu este suficient de rezistent.

Împrejurimile lacului Mounoun sunt de asemenea saturate cu CO2.

 

 Traficul rutier

 

Evită traficul rutier în zonele rurale pe timpul nopții, în special drumul Yaounde-Doula.

Având in vedere că acoperirea rețelei mobile este limitată, ia în considerare utilizarea unui radio VHF sau a unui telefon cu conexiune prin satelit.

Asigura-te ca mașina pe care o închiriezi să fie asigurată și să aibă toate documentele în regulă ( de ex asigurarea să fie scrisă și validată de compania de asigurări, nu de firma care închiriază mașinile)

Exceptând rutele principale, drumurile din Camerun sunt intr-o stare proastă. Gropile sunt abundente, iar iluminarea stradală este rară.

Animalele și pietonii circulă pe carosabil, iar celelalte vehicule din trafic sunt de obicei prost semnalizate, iluminarea acestora lasă de dorit iar șoferii nu știu să conducă prea bine.

Blocajele rutiere setate de poliție sau jandarmerie sunt frecvente. Aici ți se pot cere pașaportul, permisul de conducere sau documentele mașinii.

Uneori, anumiți membri cu uniformă ai forțelor de ordine te vor opri sub pretextul comiterii unor infracțiuni mărunte pentru a obține șpagă de la tine. În această situație, cere-i ofițerului să-ți dea o amendă scrisă în care să specifice contravenția. (aceasta poate fi platită la tribunalul local).

Traficul aerian

Există o singură companie aeriană locală care funcționează între marile orașe, Camair-co. Zborurile programate întâmpină frecvent întârzieri și amânări.

 

Traficul feroviar

Este posibil între Douala, Yaoundé și Ngaoundere.

În noiembrie 2016, a avut loc un incident în care un tren care pleca din Yaoundé spre Douala a deraiat în Eseka. Sursele oficiale au confirmat moartea a 80 de persoane și rănirea altor 500.

 

 

Ține documentele personale la tine tot timpul! Nelegitimarea în fața poliției poate duce la arest !

Homosexualitatea nu este acceptată în Africa Centrală, iar în Camerun este chiar ilegală!

Pedepsele pentru uz și posesie de droguri sunt severe si cel mai frecvent duc la pedepse cu închisoarea.

Fotografierea zonelor militare, clădirilor guvernamentale, porturilor și aeroporturilor este interzisă !

Deși fotografierea în alte parți nu este ilegală, comunitățile pot fi ușor reticente față de fotografi și pot cere bani în schimb. Oficialitățile iți cer deasemenea plata unor „permise” de fotografiere în anumite zone.

 

Cele mai folosite monede sunt Euro si Dolarul American !

Plata cu cardul de credit este posibilă in principalele supermarketuri și stații de carburanti, dar mai puțin posibilă in magazinele mici și restaurante. Cardul Visa este accceptat în majoritatea locurilor.

Sfătuim turiștii  să NU călătoreasca :

  • In provincia Îndepartata din Nord
  • La mai puțin de 40km de granita cu statul Nigeria Adamawa, în Camerun-ul de Nord și Adamaoua
  • La mai puțin de 40km de granita cu Chad
  • La mai puțin de 40km de granita cu Central African Republic (CAR)
  • Peninsula Bakassi

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !

Călătorie plăcută !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU