Barbados Steag Barbados

Nume Oficial: Barbados Regiune: Caraibe Capitala: Bridgetown Orase Importante: Speightstown , Oistins, Bathsheba, Holetown Moneda: 1 Dolar Barbados = 100 Centi [BBD] Suprafata: 439 km² Populatie: 277821 locuitori Limbi Vorbite: Engleza Religie: Protestantism, Catolicism
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Boli virale si infectioase

Febra Dengue, Chikungunya, Hepatita A sau Febra Tifoida iti pot da batai de cap pe aceste teritorii. Mai multe detalii in sectiunea Sanatate.

Furt stradal

Riscurile acestor fapte exista si sunt de luat in calcul insa nu depasesc media acestei regiuni. Detalii in sectiunea Securitate.

Inotul

Inotul in locuri nesemnalizate poate fi periculos.

Vestimentatie

Evita hainele de camuflaj deoarece populatia locala se va simti ofensata.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Barbados este :511.

2. Clinici sau spitale in Barbados:

– Queen Elizabeth Hospital (strada Martindales, Bridgetown, St. Michael; tel 246-436-6450).

– Bayview Hospital (strada St. Paul’s, Bayville, St. Michael, tel. 246-436-5446).

3. Farmacii in Barbados:

-Collins Ltd. (28 Broad Street, Bridgetown).

-Grant’s (strada Fairchild, Bridgetown, St. Michael, tel. 246-436-6120; Main Rd., Oistins, Christ Church; tel. 246-428-9481).

 

– Aici nu exista risc de febra galbena, in schimb prezenta Febrei Dengue a fost semnalata.

– Maladii relativ nou cunoscute, precum Chikungunya si-au facut aparitia pe aceste teritorii, transmiterea fiind posibila in urma intepaturilor de tantar tip Aedes.

– Infectii bacteriene transmise datorita contaminarii apei sau alimentelor sunt destul de prezente, astfel imunizarea impotriva Febrei Tifoide trebuie realizata.

– Nici problemele virale nu sunt de indepartat, asadar Hepatita A poate fi un bun motiv ce iti poate strica vacanta asa ca ia masuri de igiena pe toata durata calatoriei si imunizeaza-te impotriva acesteia.

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie.

 

Vaccinuri indicate in calatoria in Barbados:

 

– Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse Convulsiva.

– De preferinta, datorita specificitatii tari: Hepatita A, Pneumococ.

– Eventuale: Gripa, Rujeola – Oreion – Rubeola.


Potentiale Afectiuni

Chikungunya
Ce este Chikungunya? Virusul Chikungunya este transmis omului prin intepaturile de tantar (tantarul tigru) din familia Aedes. Odata patruns in organism virusul poate provoca dureri articulare acute. Boala este prezenta in Asia de Sud si in Africa. In 2005, o importanta epidemie a atins si insulele din Oceanul Indian, iar doi ani apoi, boala si-a... Afla mai multe


Febra Dengue
Ce este Febra Dengue? Este cea mai frecventa boala in care arbovirusul este implicat, virus transmis de tantari si care cauzeaza o infectie generalizata in corpul uman. Maladia mai este cunoscuta si sub numele de "febra oaselor rupte", nume datorat durerilor osoase importante. Peste 100 de tari sunt atinse de aceasta boala, iar 2/5 din... Afla mai multe


Febra Galbena
Ce este Febra Galbena?   Febra galbena este o boala virala acuta hemoragica transmisa de tantarii infectati. Numele de "galben" provine de la posibilul icter cutanat a celor infectati. Aproximativ 50% dintre persoanele infectate si atinse grav de maladie, care nu se trateaza, decedeaza. Expansiunea acestei boli este direct legata de inmultirea tantarilor-vector (probabil in... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Infractionalitate

 

In general calatoriile in Barbados se petrec fara incidente, insa uneori sunt raportate jafuri armate sau hartuiri sexuale.

Ramai mereu vigilent mai ales pe marile bulevarde si atunci cand extragi bani de la bancomat. Evita zonele izolate, inclusiv plajele, dupa lasarea intunericului.

Foloseste numai taxiuri licentiate.

Nu lua cu tine sume mari de bani sau bijuterii. Lasa-ti lucrurile de valoare si documentele de calatorie intr-un loc sigur. Foloseste seiful de la hotel pentru astfel de lucruri, insa numai dupa ce te-ai asigurat ca acesta este bine fixat.

 

Transportul rutier

 

Condusul se face pe partea stanga.

Ai grija la pietonii care circula (destul de des) pe strada si nu te opri daca acestia iti fac semn sa o faci.

Nu iti lasa lucrurile personale sau de valoare la vedere in masina.

In caz de accident, nu misca masina de la locul accidentului.

Daca folosesti taxiul, foloseste-le pe cele cu tarife fixe. Transportul in comun poate fi o alternativa buna si ieftina.

 

Inotul

 

Ai grija la curentii de apa ce se formeaza pentru ca acestia pot fi puternici si prezenti chiar si langa cele mai cunoscute plaje. Unele plaje nu beneficiaza de salvamari sau de steaguri de semnalizare.

Curentii mai puternici se afla in general pe partea de est a coastelor Barbadosului.

 

Terorism

 

Nu au fost raportate activitati teroriste recente, insa avand in vedere situatia internationala ramai mereu vigilent.

Se aplica pedepse severe pentru uzul, traficul si posesia de droguri. Fa-ti bagajul singur si nu cara lucrurile altcuiva.

Evita sa te imbraci in camuflaj deoarece poate jena populatia locala.

Unele acte homosexuale sunt ilegale in Barbados.

Sezonul uraganelor incepe in luna iunie si se termina in Noiembrie. Fii mereu atent la prognozele meteo locale.

Exista activitati seismice in aceste regiuni, asadar urmeaza indicatiile autoritatilor locale daca acestea se produc.

Urmareste activitatea vulcanica locala si urmeaza indicatiile autoritatilor locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU