Bangladesh Steag Republica Populară Bangladesh

Nume Oficial: Republica Populară Bangladesh Regiune: Asia de Sud Capitala: Dhaka Orase Importante: Chittagong, Khulna, Narayanganj, Sylhet, Tongi Moneda: 1 Bangladesh Taka = 100 Poisha [BDT] Suprafata: 147570 km² Populatie: 156594962 locuitori Limbi Vorbite: Bengali, Engleza Religie: Islam, Hinduism
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Terorism

Risc crescut de atacuri teroriste.

Manifestari publice

Demonstratii stradale pot avea loc ad-hoc si uneori pot prinde caracter violent.

Malaria

Malaria este intalnita pe aceste teritorii

Hepatitele, Febra Dengue si alte maladii

Diverse boli cu forme virale sau infectioase sunt prezente.

Substante stupefiante

Traficul si posesia unor astfel de substante sunt extrem de dur pedepsite.

1. Serviciile de urgenta in Bangladesh sunt foarte limitate. Appolo Hospital s-a deschis recent in Dhaka (tel:880 2 9896623), avand in plan sa dezvolte un serviciu de ambulanta.

2. Clinici sau spitale in Bangladesh:

-Apollo Hospital (81, Block: E, Bashundhara R/A, Dhaka 1229; tel urgente. 880 2 9896623, 88 01714090000, 88 01911555555; site www.apollodhaka.com).

-SQUARE Hospital (18/F West Panthapath, Dhaka – 1205; urgente tel. 8144466, 8144477, 8144488, urgente Mobiletel. 01713377773-5, tel. 8159457, 8142431, 8141522, 8144400, 8142333, www.squarehospital.com).

3. Farmacii in Bangladesh: majoritatea farmaciilor nu au licenta, asadar turistii sau localnicii cumpara medicamentele de pe Internet.

 

Riscul de Malarie datorat in general P. falciparum este ridicat si este prezent pe toata perioada anului si pe intregul teritoriu a tarii, mai putin la Dacca.

– Medicamentele utilizate impotriva Malariei sunt MALARONE sau LARIAM sau DOXYPALU.

 

Diarreea calatorului este extrem de intalnita, iar in acelasi timp Hepatita E este des intalnita, facand parte din infectiile de origina hidrica.

Nu consuma apa de la robinet nefiltrata sau nefiarta.

Identificari recente de gripa H5N1.

Epidemie de Febra Dengue a fost semnalata in septembrie 2009, iar encefalita japoneza este inca prezenta in zonele rurale.

Au fost semnalate de asemenea, recent, epidemii de virus Nipah.

Exista in acelasi timp sanse crescute de contractare a unor maladii facand parte din clasele leishmaniozelor viscerale si filariozelor limfatice.

Atentie la pesticidele ce au fost folosite in cantitati importante in ultima vreme in aceasta tara.

 

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Bangladesh:

– Absenta Febrei Galbene.

– Este indicata vaccinarea impotriva Difteriei, Tetanosului, Polimielitei, Tusei convulsive, Hepatitei A si B.

– Pentru o calatorie ce dureaza mai mult este preferabil ca o vaccinare impotriva Tifosului, Encefalitei japoneze dar si Rabiei sa fie practicata.

Daca pentru a ajunge in aceasta tara ai tranzitat alte state unde Febra Galbena este prezenta este preferabila o vaccinare impotriva acesteia.

 


Potentiale Afectiuni

Encefalita japoneza
Ce este encefalita japoneza? Aceasta boala virala, putin frecventa insa foarte serioasa, trebuie discutata si luata in considerare pe seama voiajelor din ce in ce mai frecvente in Orientul Indepartat. Este o maladie virala, datorata Flavivirusului, transmis omului de intepatura de tantar ( Culex). Rezervorul acestui virus sunt porcul si pasarile salbatice iar transmisia la... Afla mai multe


Febra Dengue
Ce este Febra Dengue? Este cea mai frecventa boala in care arbovirusul este implicat, virus transmis de tantari si care cauzeaza o infectie generalizata in corpul uman. Maladia mai este cunoscuta si sub numele de "febra oaselor rupte", nume datorat durerilor osoase importante. Peste 100 de tari sunt atinse de aceasta boala, iar 2/5 din... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Malaria
Ce este Malaria? Malaria, mai poarta si numele de paludism, si este o boala infectioasa grava, uneori mortala, cauzata de paraziti paludeeni (Plasmodium) ce penetreaza in organism in urma unei intepaturi de tantar. Acesti paraziti se reproduc mai intai in ficat si apoi in globulele rosii. Persoanele ce sufera de malarie acuza simptome de tip... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


- Urmareste actualitatile din aceasta tara inainte calatoriei cat si pe durata acesteia deoarece Bangladeshul a cunoscut nenumarate violente politice de-a lungul istoriei recente.

– Protestele si manifestatiile de strada pot fi frecvente in anumite perioade tensionate si pot capata rapid caracter violent.

– Daca vezi astfel de evenimente pleaca imediat si indeparteaza-te cat mai mult.

– Jaful armat, hotii de buzunare si posete sunt prezenti pe strazile marilor orase asadar nu lua dupa tine bijuterii de valoare sau sume mari de bani.

– Evita transportul in comun daca esti neinsotit.

– Atentia trebuie sporita odata cu apropierea de granita cu India, deoarece relatiile dintre cele doua state sunt tensionate, iar uneori au loc schimb de focuri intre granicerii celor doua state.

– Exista un risc ridicat de terorism, nenumarate atacuri au avut loc extrem de recent.

- Respecta legile si cutumele populatiei locale, mai ales in perioada Ramadanului.

– Pentru femei este indicat ca acestea sa isi acopere umerii si sa poarte rochii lungi sau pantaloni.

– Incalcarea legilor locale poate duce la sentinte ce trebuiesc executate in inchisorile locale, iar standardele acestora sunt sub minima admisa.

– Traficul si posesia de droguri sunt dur pedepsite, putandu-se ajunge pana la inchisoare pe viata sau pedeapsa cu moartea pentru savarsirea acestor fapte.

- Tine-ti in locuri sigure pasaportul si actele importante (precum asigurarea medicala), si foloseste fotocopii ale acestora.

– Strazile sunt de proasta calitate, iar securitatea rutiera este foarte scazuta, asadar condusul autovehiculului aici poate deveni periculos cu precadere noaptea. Multi conducatori auto locali nu au asigurari si nici permisul de conducere.

– Daca folosesti reteaua feroviara, de altfel imbatranita si inceata, foloseste mai degraba clasa 1 ale vagoanelor de calatori deoarece acestea pot fi inchise pe dinauntru, lucru indicat mai ales noaptea.

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca în călătorie !

Călătorie plăcută !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU