Anguilla Steag Anguilla

Nume Oficial: Anguilla Regiune: Caraibe Capitala: The Valley Orase Importante: Stoney Ground, The Farrington, George Hill Moneda: 1 Dolar Est Caraibean = 100 Cenţi [$] Suprafata: 91 km² Populatie: 13452 locuitori Limbi Vorbite: Engleza Religie: Protestanta
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Uragane

Risc crescut de uragane din Iunie pana in Noiembrie.

Boli

Atentie la igiena si alimentatie pe tot parcursul calatoriei, datorita posibilitatii de contractare a diverse boli precum hepatita A.

Animale si insecte

- Animalele chiar daca nu par periculoase, pot transmite rabie prin muscatura lor, iar riscul infectiei la nivel local poate fi crescut.
- Intepaturile de tantar pot transmite boli precum Chikungunya, aceasta fiind deja raportata in alte insule ale arhipelagului.

Agresiuni

Riscul agresiunilor este scazut, insa ramai vigilent mai ales pe timpul noptii si incearca sa eviti locurile izolate.

1. Numarul de telefon pentru ambulanta in Anguilla este : 911.

2. Clinici sau spitale:

– Princess Alexandra Hospital (Pope Hill, Sandy Ground, Anguilla; tel. 264-497-2551).

3. Farmacii:

-Government Pharmacy (tel. 264-497-2366/2738), localizat in Princess Alexandra Hospital in Sandy Ground.

-Paramount Pharmacy, localizat in Water Swamp (tel. 264-497-2366).

– Lower South Hill (tel. 264-498-2366).

 

Nu exista risc de Febra Galbena pe aceasta insula, insa daca pentru a ajunge aici ai fost nevoit sa treci prin teritorii in care aceasta boala este prezenta, un certificat de vaccinare impotriva acestei boli iti va fi cerut de autoritatile acestei tari.

In 2013 au fost raportate cazuri de Chikungunya in alte insule ale Arhipelagului Caraibelor, asadar o protectie sporita impotriva intepaturilor de tantar este indicata.

Fereste-te de animale chiar daca aceste par prietenoase, pentru ca muscatura acestora poate infecta in timp locul in care a fost produse si astfel vei fi nevoit sa consulti un medic in urgenta, ceea ce nu era tocmai scopul tau inainte de a pleca in vacanta.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Anguilla:

Vaccinurile ce sunt indicate sunt in primul rand cele clasice, de aici facand parte cele impotriva Difteriei, Poliomielitei, Tetanosului si Tusei convulsive dar si vaccinari impotriva Febrei tifoide, Hepatitei A si B cat si a Rabiei.

 

– Iata aici un link catre o lista de informatii medicale oferite de catre autoritatile engleze pentru aceasta insula.

 


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infractionalitate

Rata infractionalitatii este scazuta. Totusi, va trebui sa ramai atent mai ales la a inchide usile si geamurile pe perioada noptii, precum si blocarea usilor masinii.

Evita zonele izolate, incluzand si plajele pe perioada noptii.

Nu lua cu tine sume mari de bani sau bijuterii.

Lasa-ti lucrurile de valoare si documentele de calatorie intr-un loc sigur.

Nu opune rezistenta daca esti atacat.

 

Traficul rutier

Nu exista transport public in afara taxiurilor. Poti inchiria o masina, insa in prealabil va trebui sa obtii un permis de conducere local.

Condusul se face pe partea stanga.

 

Terorism

Nu au fost raportate atacuri sau amenintari teroriste pe aceste teritorii.

Legi locale

Pedepsele sunt drastice daca esti prins cu droguri.

Imbaierea topless sau nud nu sunt permise.

Verifica inainte prevederile vamale asupra importului-exportului de produse agricole si animale.

Homosexualitatea nu este ilegala, insa localnicii sunt conservatori.

Dezastre naturale

 

Perioada uraganelor incepe in luna iunie si se termina in luna noiembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU