Algeria Steag Republica Algeriană Democratică și Populară

Nume Oficial: Republica Algeriană Democratică și Populară Regiune: Africa Capitala: Alger Orase Importante: Oran, Constantine, Sétif, Annaba, Blida Moneda: 1 Dinar Algerian = 100 santime [DZD] Suprafata: 2381741 km² Populatie: 35423000 locuitori Limbi Vorbite: Arabă, Franceză Religie: Islam
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Amenintari teroriste

Amenintarile teroriste au o frecventa crescuta in nordul si estul tarii, asadar este recomandata urmarirea in permanenta a informatiilor oferite de autoritatile algeriene cu privire la aceste fapte.

Sanatate

Sunt posibile epidemii de botulism, meningita, tuberculoza, tifos, rujeola, scabie. De asemenea toxi-infectiile alimentare sunt des intalnite in urma vizitei acestei tari.

Risc seismic

Risc seismic ridicat in partea muntoasa de Est a tarii.

Drumuri periculoase

Diverse baraje false organizate de grupuri armate sunt realizate pe drumurile ce strabat tara, asadar zborul cu avionul este indicat.

Baia in mare

Nu este indicata imbaierea in zonele maritime de jur imprejurul oraselor mari, datorita riscului bacteriologic.

  1. Pentru ambulanta in Algeria, telefoneaza la spitalul Mustopha :02 67 33 33.
  2. Clinici sau spitale – Spitalul Mustopha :Place du 1 Mai, Algiers; tel. 02 67 33 33.

– Apa ce curge la robinet in Algeria este teoretic potabila, dar fii totusi atent deoarece exista risc de imbolnavire cu Hepatita A.

– Se raporteaza frecvent toxi-infectii alimentare, bazate deasemeni pe infestari cu Hepatita A, datorita conditiile scazute de igiena.

– Protejeaza-te in special impotriva capuselor precum si impotriva tuturor insectelor.

– Posibile epidemii de botulism, meningita, tuberculoza, tifos, rujeola, scabie.

Diverse ricketioze precum si febra mediteraneeana sunt prezente in Algeria.

Leishmaniozele viscerale si cutanate sunt considerate astazi precum o problema principala de sanatate publica.

 

Vaccinuri indicate in Algeria:

Vaccinare obligatorie impotriva: Tetanos, Difterie, Poliomielita, Tuse convulsiva, Hepatita B.

Vaccinare specifica tarii: Hepatita A, Tifos.

Eventuala vaccinare impotriva Rabiei si Meningitei cu meningococ.


Potentiale Afectiuni

Amibiaza
Ce este amibiaza? Este o infestare cu un parazit numit Entamoeba histolitica si se intalneste des in regiunile tropicale sarace, lipsite de masuri de igiena de baza (lipsa canalizarii si apei potabile). In astfel de regiuni, folosirea dejectiilor umane ca si ingrasamant natural este des practicata. Calatorii sunt adesea atinsi de aceasta boala datorita lipsei... Afla mai multe


Bruceloza
Ce este bruceloza? Izolata pentru prima data de catre medicul militar David Bruce in 1887, bruceloza este o bacterie tip Gram negativ comuna atat omului cat si animalelor. Poate infecta caprele si oile sub forma "febrei de Malta" cat si vitele sub forma "Morbus Bang".   Cum putem fi contaminati? Altadata cunoscuta ca o boala... Afla mai multe


Febra Dengue
Ce este Febra Dengue? Este cea mai frecventa boala in care arbovirusul este implicat, virus transmis de tantari si care cauzeaza o infectie generalizata in corpul uman. Maladia mai este cunoscuta si sub numele de "febra oaselor rupte", nume datorat durerilor osoase importante. Peste 100 de tari sunt atinse de aceasta boala, iar 2/5 din... Afla mai multe


Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Holera
Holera este o boala intestinala toxinica, legata de Vibrio cholerae, in urma careia consecintele dezechilibrului hidroelectrolitic si toxinic pot conduce la moarte. Este frecventa in tarile in care infrastructura sanitara este inexistenta. Epidemiologie - Risc estimat pentru calatorul exotic de mai putin de 1 la 1 milion. - Holera este momentan endemo-epidemica in Asia, Africa... Afla mai multe


Leishmanioza cutanata
Ce este Leishmanioza cutanata? Leishmanioza cutanata este o afectiune cutanata ce poate atinge orice calator in zonele atinse de aceasta, acest lucru aparand din ce in ce mai des. Aceasta boala are un rezervor canin, devenind mult mai favorabila intr-un climat cald, permitand proliferarea vectorului. Este o infectie cutanata provocata de un parazit unicelular fiind... Afla mai multe


Leishmanioza viscerala
Ce este Leishmanioza viscerala? Este o boala des intalnita in tarile calde si sarace, fiind prezenta sub forma unei parazitoze, la care parazitul de aceasta data (fata de leishmanioza cutanata) se afla la nivelul viscerelor (organelor interne). Flebotomul (insecta), este de talie inferioara celei ale unei muste, cu o piscatura dureroasa si care nu lasa... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Situatia politica

Evită adunările de natură politică si demonstrațiile, deoarece acestea pot deveni violente.

În afara orașelor mari, transportul poate fi afectat de demonstrații sau proteste. Ascultă instrucțiunile si informațiile date de autoritățile locale pentru a nu întampina probleme.

 

Infractionalitatea

Majoritatea vizitelor în Algeria decurg normal, fără incidente neplăcute. Există totuși zone și cartiere în orașele mari unde au fost raportate jafui. Evită zonele despre care nu știi nimic sau care nu îți inspiră încredere, în special după lăsarea serii.

Evită să ții sume mari de bani sau obiecte de valoare asupra ta !

 

Calatoriile locale

 

Te sfătuim sa le ceri sfaturi gazdelor tale despre masurile de precauție ce trebuiesc luate. Dacă poți, aranjează o întalnire chiar la aeroport.

O alegere inspirată ar fi cazarea la unul dintre hotelurile principale, unde masurile de securitate sunt bune.

Dacă poți, te sfătuim să îți rezervi în prealabil un loc de cazare.

Pentru siguranța ta, te sfătuim să te deplasezi între orașe cu avionul.

Cere confirmările călătoriei tale înainte de a ajunge în Algeria.

Vizitează țara în timpul zilei și ia-ți un ghid cu reputație bună, care cunoaște bine zonele. Dacă vrei să faci un tur al Casbah, mergi cu un ghid și asigura-te că poliția locală și gazdele tale îți cunosc intențiile.

Evită transportul public, în special după lăsarea serii!

Traficul Rutier

Ca și la noi, traficul se desfăşoară pe partea dreaptă a drumului.

Pe drumuri sunt instalate numeroase baraje de control, la întâlnirea cărora ești obligat să reduci viteza, sa stingi farurile, să aprinzi lumina de poziţie (când este seară) şi să aştepti recomandările personalului militar.

Numarul intersecțiilor semaforizate este redus, majoritatea fiind dirijate de polițiști.

Autorităţile din algeria nu recunosc „cartea verde” şi le solicită conducătorilor auto să încheie un contract de asigurare special, ce este valabil pe teriotoriul Algeriei.

Limitele de viteză coincid cu cele de la noi iar centura de siguranță este obligatorie.
Starea drumurilor este în general bună, dar te sfatuim să fii foarte atent pe drumurile laturalnice! Dacă poți și ai cu cine, mergeți în convoi cu mașinile!

Dacă dorești să călătorești cu un taxi, comandă unul de la hotel! De asemenea, vorbește cu șoferul pentru a-ți asigura și drumul de întoarcere, deoarece nu sunt prea multe taxiuri în Algeria(în special după lăsarea serii).

Legi si obiceiuri locale

Algeria este o țară musulmană, deci te sfătuim să respecți legile, tradițiile, religia și obiceiurile locale. Fii atent la acțiunile tale, în special în sfânta lună a Ramadanului.

Weekendul este Vineri și Sâmbătă.

Nu toate restaurantele servesc alcool, iar pe perioada Ramadanului alcoolul este mai greu de găsit prin localuri.

Îmbrăcămintea femeilor variază și acoperirea capului este necesară doar dacă vizitezi o moschee. Totuși, pentru a evita atenția nedorită, îmbracăte modest, în special în afara orașelor mari.

Infracțiunile de natură narcotică (posesie, uz sau trafic) se pedepsesc aspru!
Homosexualitatea este ilegală, iar actele sexuale între persoane de același sex se pedepsesc cu închisoarea.

Pastrează la loc sigur o copie a pașaportului tău !

Nu fotografia cladirile guvernamentale (inclusiv polițiștii și punctele de verificare ale acestora.

Introducerea pe teritoriul Algeriei a băuturilor alcoolice şi a produselor pe bază de carne de porc este strict interzisă !

 

Evită să călătorești după lăsarea întunericului!

Dacă dorești să călătorești singur, lasă un plan al călătoriei tale la gazde, la autoritățile locale și la Ministerul Afacerilor Externe.

Evită orice călătorie ce nu este necesară la mai putin de 30 de km de granițele cu Libia, Mauritania, Mali, Niger, la granița cu Tunisia în provinciile Illizi și Ouargla și zona muntoasă Chaambi.

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !

Călătorie plăcută !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU