Alcool, droguri si medicamente in calatorie

transportul de medicamente in calatorie

[Alcool, droguri si medicamente in calatorie] Problema consumului de droguri si substante stupefiante ia amploare pe toate meridianele, iar aceasta nu poate fi uitata atunci cand vorbim de calatorii. Cu siguranta, mii de turisti sunt in inchisorile din alta tara decat cea natala pentru uzul sau posesia de droguri cu sau fara dorinta acestora.

 

Drogurile

Nu uita cateva legi si reguli importanta despre tot ceea ce inseamna droguri si uzul acestora:

 • Calatorind in anumite tari, ai uneori impresia ca drogurile se gasesc peste tot, banalizate si usor de cumparat, insa nu uita ca legile sunt foarte drastice cu atat mai mult in tarile in care accesul la acestea se face atat de facil. Chiar si turistii straini pot fi condamnati la inchisoare, uneori pe viata, chiar daca se afla in alta tara decat a lor.
 • Nu uita ca ambasada sau consulatul nu te pot proteja pentru aceste fapte de care esti raspunzator.
 • Serviciile de informatii si autoratile fiecarei tari combat dintotdeauna astfel de practici, uneori utilizand persoane ce se pot infiltra in organizatii intregi si anchetele uneori pot conduce inspre straini ce sunt implicati in traficul de droguri. Tot acesti straini sunt aceia ce te vor aborda pe tine in timpul calatoriei tale. Asadar, mare grija!

 

O metoda destul de aplicata de traficantii de droguri este aceea de utiliza turistii precum traficanti involuntari, indiferent daca acestia sunt tineri, femei sau oameni in varsta. Iata cateva recomandari daca calatoresti in tari in care problema drogurilor este cunoscuta:

 • Fa-ti si organizeaza-ti singur bagajele, pastreaza-le intotdeauna inchise si nu le scapa din priviri.
 • Refuza orice propunere a vreunui strain de a face o inregistrare a bagajului sau pe numele tau.
 • Sa nu treci niciodata granita cu obiecte ce apartin altor persoane, chiar daca ti-au fost inmanate drept „cadou”.
 • Nu traversa niciodata frontiera cu o persoana pe care nu o cunosti, sau o cunosti prea putin.

In tari precum Algeria, Emiratele Arabe Unite, China, India, Indonezia, Iran, Kuweit, Laos, Malaezia, Filipine, Singapore, Siria, Thailanda, Vietnam, pedeapsa cu moartea este cea practicata pentru uzul si traficul de droguri. In alte tari precum Tunisia sau Venezuela, pedepsele cu inchisoarea sunt cuprinse intre 20 si 30 de ani.

 

Drogurile in calatorii

Drogurile in calatorii si reglementari

 

 

Alcoolul si bauturile alcoolice

Importul, posesia sau consumul alcoolului sunt strict interzise in anumite tari precum Arabia Saudita si Iranul. Orice strain ce incalca aceste legi risca pedepse severe cu inchisoarea.

Nu uita ca daca vei consuma bauturi alcoolice cumparate la frontiera sau inainte decolarii vei fi scutit de aplicabilitatea acestor legi. Va trebui sa te informezi mereu inainte de a ajunge la destinatie ce legi aplica tara in care vei calatori pentru ca uneori vei putea fi supus unor teste de alcoolemie, imediat dupa aterizare. Testul pozitiv te poate trimite la inchisoare.

Pentru calatorii care doresc sa inchirieze o masina in tara pe care o viziteaza sau pleaca cu propria masina, trebuie sa stie ca in anumite tari, de altfel precum si in Romania, toleranta alcoolului la volan este zero: pedeapsa cu inchisoarea fiind posibila in anumite tari, daca testul (alcool test) este pozitiv.

Informeaza-te la ambasada, la consulat sau MAE inainte sa pleci. Verifica si pe site-ul nostru pentru alte informatii la sectiunea Tari si Riscuri.

 

alcoolul pe durata unei calatorii

Alcoolul in calatorii

 

Medicamente cu reteta

Posesia de medicamente ce contin substante halucinogene (precum marihuana) este strict interzisa. Nu incerca sa te pui sub acoperire pentru simplul fapt ca ai o reteta eliberata de catre un medic de la un spital prestigios din strainatate, pentru ca acest lucru nu este luat in calcul.

Daca ai nevoie de a transporta medicamente, incearca sa le tii in ambalajul lor original chiar daca acestea ocupa un spatiu mai mare, iar orice cantitate de medicamente va trebui sa fie insotita de o reteta medicala, in care moleculele medicamentelor sa fie bine precizate si redactate in engleza.

Legile asupra medicamentelor variaza de la o tara la alta, astfel incat in anumit stat poti avea asupra ta o cantitate de medicamente ce nu va fi controlata, iar in altul chiar si simplul paracetamol poate ridica suspiciuni.

 

Medicamentele si transportul acestora in calatorii

Medicamentele in calatorii

 

Preventia

 • Atunci cand calatoresti in afara granitelor nu te insoti de persoane pe care nu le cunosti si nu le lasa pe acestea sa se apropie de bagajele tale.
 • Inainte de a pleca in calatorie, informeaza-te bine asupra legilor si regulilor ce trebuiesc respectate in tara ta de destinatie, deoarece la acestea vei fi si tu supus.
 • Nu cumpara medicamente fabricate de localnici sau local si nu uita ca in anumite tari se practica uzul de medicamente contrafacute.
 • Daca iei cu tine medicamentele tale ce le folosesti zilnic, insoteste-le pe acestea cu o reteta medicala, tradusa in engleza, unde cantitatea necesara de medicamente sa fie bine precizata. Uneori poti lua cu tine si un certificat medical semnat de medicul tau generalist.
 • Nu lua in bagajele tale colete pentru alte persoane.
 • Nu transporta medicamente decat in cutia sau ambalajul original; nu incerca sa castigi spatiu in bagaj combinand toate medicamentele impreuna intr-un singur continut.
 • Adauga in bagaj medicamente suficiente, mai multe decat doza recomandata; in caz ca sejurul se prelungeste, trebuie sa ai destule medicamente. Informeaza-te ce medicamente ai voie sa pui in bagajul de mana si pentru orice eventualitate transporta si in bagajul de cala medicamente, in caz ca bagajul de mana este pierdut.

 

In caz ca esti arestat

– Informeaza autoritatile politiei ca iti doresti sa anunti consulatul. Autoritatile locale nu informeaza de buna voie consulatul, doar daca inculpatul doreste.

– Consulatul nu are nici o putere pentru anularea deciziei autoritatilor locale sau pentru a obtine eliberarea ta sau plata cautiunii. Consulatul poate doar sa trimita dosarul la MAE si sa obtina anumite ajutoare pentru detinut.

 

arest in caz de transport de droguri, alcool sau medicamente

Alcoolul, drogurile si medicamentele in calatorii – Preventia


MENIU