Travel N’2 – VLOG super cool de călătorii, în siguranță!

Travel N2 vlog de calatorii Romania

 

Travel N’2 – VLOG super cool de călătorii, în siguranță!

1. Primul interviu SafeTravels cu deținătorii unui VLOG de călătorii în limba română. Super idee! și super imagini! Ca să înțelegem totul de la început, cine sunteți voi și cum a luat formă această idee de vlog? Mai întâi pasiunea pentru video sau cea pentru călătorii? Pentru că împreună dau super rezultate!

R Travel N2:  Noi suntem Mihaela și Valentin, iar Travel N2 s-a născut pe data de 24 august 2014 când noi doi ne-am cunoscut și a fost un sentiment intens de la prima vedere.

Am împărtășit din prima zi pasiunea amândurora pentru călătorii, iar următorii ani au fost plini de plecări din București și planuri de proiecte în această direcție.

În data de 1 Decembrie 2016 am lansat primul episod de travel vlog pe canalul nostru de Youtube, Travel N2, din vacanța în Corfu iar până acum am completat colecția de video-uri de travel cu episoade din Thailanda – Phuket, Phi Phi, Krabi și Bangkok/ Turcia -Cappadocia/ Germania – Berlin și România.

V:  Eu de mic am cochetat cu tot ce înseamnă video, film și regie. Bunicul meu este persoana care m-a inspirat în alegerea profesiei. De-a lungul timpului pasiunea pentru călătorii a îmbracat într-o cămașă frumoasă pasiunea pentru a filma.

M: Răspunsul este simplu, deoarece nu mă pricep la partea tehnică din spatele vlogurilor, adică la „munca grea de filmat si edit” :))

Lucrez într-o corporație în departamentul de marketing și pentru mine totul a început cu pasiunea pentru călătorii, pentru explorarea necunoscutului, cunoașterea diferitelor culturi și admirarea frumosului.

 

2. Ca și călători în lumea întreagă, care a fost pentru voi cea mai impresionantă călătorie? Dar cea în care v-ați simțit cel mai în siguranță și în largul vostru?

R Travel N2: Cu siguranță Thailanda a fost cea mai spectaculoasă destinație de până acum. Am simțit adrenalina plimbărilor cu long tail boat-ul pe ape agitate, ne-am relaxat în casuțe din bambus pe malul apei, am testat multe mâncăruri locale și ne-am îndrăgostit iremediabil de bucătăria Thai, am descoperit agitația din Bangkok și ne-am îmbogățit sufletele admirând templele si cultura budhista.

Am fost foarte impresionați și de experiența din Cappadocia (Turcia) deoarece am făcut cunoștință cu un relief rar întâlnit, arid și uscat, cu formațiuni geografice de-a dreptul selenare. Punctul culminant a fost zborul cu balonul la răsăritul soarelui. Nu vom uita prea curând emoția și trăirile de poveste pe care le-am avut când am privit întreaga regiune a cailor frumoși de la înalțimea de 800m.

În același timp, New York-ul este orașul care ocupă primul loc în topul preferințelor noastre. Este magic, intens și te copleșește cu vibe-ul cool si relaxat, dar stilat. Fiecare colț de stradă pare rupt dintr-un platou de filmare.

Am vizitat amândoi orașul acesta înainte să fim împreună (chiar și înainte să ne cunoaștem ne alegeam aceleași destinații)

 

3. Dar călătoria în care v-ați simțit cel mai în nesiguranță? Ați avut parte de întâmplări aparte? Cum ați reușit să ieșiți din asta?

Chiar dacă despre Thailanda am citit foarte mult înainte de a pleca și eram înspăimântați de șobolani, de hoți, de mâncare și de necesitatea de a consuma doar apă îmbuteliată, cele trei săptămâni petrecute în Asia au fost un vis frumos.

Singura călătorie în care ne-am simțit în pericol a fost în Paris, 13 noiembrie 2015, ziua în care au fost atentate teroriste soldate cu zeci de oameni decedați.

În vinerea respectivă am aterizat cu multe planuri de vizitat și energie pozitivă la ora prânzului, iar seara am fost șocați și speriați de pericolul pe lângă care am trecut la limită. Urmatoarele zile au fost groaznice, cu o atmosferă de război și alertă masivă, iar panica plutea în aer.

Am ales să rămânem în casă în ziua următoare, iar duminica am decis să ne plimbăm dar am fost foarte precauți.

V: Înainte de Travel N2, am trăit o altă întâmplare tensionată în Pakistan când am circulat numai în coloane oficiale de la consulat, însoțiți de soldați înarmați și am stat în cel mai bine păzit hotel din Islamabad.

Travel N2 - Vlog de calatorii, Romania

Travel N2 – Thailand – Phuket

 

4. Ați avut probleme medicale în călătorii? În ce au constat și cum le-ați rezolvat? În ce țară erați?

Travel N2: Singurele probleme medicale au fost cauzate de mâncare.

Mihaela: în Florența am mâncat micul dejun la hotel și 3 persoane din grup au suferit toxiinfecții alimentare grave și în aeroport mi s-a facut rău din cauza deshidratării. Am fost la un pas sa pierdem zborul deoarece au intervenit paramedicii și am mers la cabinetul medical din aeroport pentru teste amănunțite. Intr-un final a fost bine și am prins și zborul spre România la limită.

Valentin: Deși mie îmi place mâncarea indiană, când am fost în India am avut si eu acel celebru „Dehli Belly”, după câteva mese copioase.

 

5. Aveți o « mini farmacie » cu voi, atunci când plecați în călătorii? Ce conține aceasta?

Travel N2: Da! Clar, Da :) începem cu medicamentele de stomac pentru a trece mai ușor peste situațiile povestite mai sus: Ibutin și Smecta.

Continuăm cu Magne B6 și Vitamax pentru energie, cu Nurofen raceală & gripă și Coldrex, plasturi, Baneocin si Bepanthen.

 

6. Ce parte de lume vi se pare cea mai nesigură? Niște călători la început de drum s-ar putea aventura acolo? Ce sfaturi le-ați da acestora?

Travel N2: Nu avem cum să spunem noi care zone nu sunt sigure și care sunt sigure, deoarece situația se schimbă de la un sezon la altul sau chiar de la o zi la alta. Frecvența atentatelor teroriste și a fenomenelor meteo sunt principalele lucruri despre care ar trebui să se intereseze fiecare turist înainte sa plece la drum, sa fie conștient că se pot întampla chiar în timpul călătoriei lui și să își construiască un plan de escape.

 

7. Cumpărați o asigurare medicală înainte de călătorie? De ce?

Travel N2: Da, pentru orice eventualitate. Până acum nu a fost nevoie să o folosim și sperăm să nu fie nevoie nici pe viitor.

Serviciile medicale în Asia sunt scumpe și mergem pe principiul „better safe than sorry”.

Travel N2 - Vlog de calatorii, Romania

Travel N2 – Cappadocia – Goreme

 

8. Ce tipuri de cazare preferați? Ați avut vreodată probleme cu site-urile/agențiile pe care le folosiți pentru a rezerva cazare?

Travel N2: Preferăm hotelurile și pensiunile cu condiții medii spre high, dar suntem deschiși și la cazări ce ne oferă o anumită experiență deși sunt sub media confortului pe care îl preferăm. Aici putem să amintim de cazarea din Cappadocia, Turcia unde am stat 5 sau 6 nopți într-un hotel care nu arăta nici prea fancy și căldura era on și off. Dar, acest hotel este construit într-o fostă mânăstire de călugări și este săpat în piatră, așa că experiența a fost prioritară confortului.

In Phi Phi, Thailanda, am ales un bungalow din bambus fix pe buza mării, iar în spatele nostru aveam pădurea și a fost una dintre cele mai scumpe cazări din Thailanda. O excentricitate pentru a ne regăsi și pentru a ne bucura de liniște, deși într-o noapte ne-a vizitat un șoricel cam cât antebrațul meu de mare :) riscul experienței!

Ne plac locurile care au ceva special și ne scot din atmosfera de hotel clasic, tocmai de aceea în Turda am locuit o seară la un hotel de poveste, de povești cu vampiri :)

Este un castel care ne-a introdus într-o lume mioritică și ne-a plăcut foarte mult.

Lucrăm și cu agenții de turism când plecăm în călătorii, dar Mihaela este cea care face partea de research și propune cele mai bune cazări: pe malul mării, o experiență sau ceva special.

Avem o singură regulă: nu stăm la hosteluri deoarece ne place să avem un minim confort și cel mai important, avem mult echipament pentru filmare și vrem sa evităm situația în care suntem furați.

 

9. Atunci când filmați prin călătorii, ați avut parte de neplăceri din partea localnicilor? Sau interdicții de filmare? Sunt țări care se ghidează după anumite legi locale (aici fac referire la țări cu populație musulmană sau având alte culturi și religii restrictive) și în care, din câte știu, filmatul anumitor obiective sau persoanelor în general este interzis sau poate pune probleme. Așteptăm povești!

Travel N2: Dacă sunt interdicții asupra zonelor de filmare sau există locuri în care filmatul este interzis, ori aflăm înainte să mergem acolo, ori aflăm la fața locului pentru că, în principiu, sunt semne peste tot. Până acum nu am avut nicio neplăcere în ceea ce privește filmatul ci doar am fost avertizați în Turcia – Cappadocia ca, înainte să filmăm localnicii, ar fi bine sa îi întrebăm și să primim acordul lor verbal, însă cumva am uitat lucrul asta și am filmat fără a cere vreun acord. Marele nostru avantaj e că tot timpul când facem vlog de călătorie suntem cu zâmbetul pe buze și când interacționăm cu oricine nu mai este nevoie de nicio aprobare. Mai multe neplăceri am avut când eram în Thailanda și mergeam pe câte o insulă îndepărtată și când ajungeam acolo ori vedeam un semn cu „No drones zone”  sau aveam ghizi care ne anunțau că nu avem voie să filmăm cu drona în Parcurile nationale și da, e neplăcut să cari atât de mult echipament și să nu îl poți folosi :)

 

10. Atunci când călătoriți, luați cu voi tot « arsenalul » foto? Cam cum arată bagajul vostru? Ați avut undeva în lume probleme cu Poliția de Frontieră a statelor pe care le vizitați?

Travel N2: Aproape de fiecare dată când plecăm pe undeva în scopul călătoriilor, automat ni se aprinde beculețul vlogului și aproape de fiecare dată rucsacul este plin. De obicei, rucsacul tech îl țin cu mine ca « bagaj de mână » și cântărește cam 13-14 Kg în functie de ce mă îndur să pun și în bagajul de cală. Cel mai mult cântărește laptopul care e un Dell de 17,5 inch pe care, atunci când sunt la check-in, îl scot din bagaj pentru a mă încadra « la cântar » ;  sper să reușesc în viitorul apropiat să-l schimb cu unul mai light. Continuăm cu echipamentul prezent în rucsac si avem camera Panasonic G80 + 11-16mm + 25mm, Drona Dji Phantom 4pro și un stabilizator pentru camera Zhiyun Crane v2. De obicei nu avem probleme cu Poliția de Frontieră, doar că trebuie de fiecare dată sa scot tot echipamentul la security check și pierdem mai mult timp până la îmbarcare.

Travel N2 - Vlog de calatorii, Romania

Travel N2 – Cappadocia – Ucisar – apus

 

11. În ce parți ale lumii vreți să ajungeți pe viitor? Ce tipuri de călătorii vă plac mai mult și cum vă informați în general pentru a alege destinația, dar și după ce ați ales-o (pentru a detalia planul de călătorie)?

Travel N2: Asia ne-a fascinat și ne-a plăcut atât de mult, încât ne-am hotărât să o explorăm mai amănunțit și astfel că, la finalul lunii decembrie (2017), vom pleca într-o călătorie mult visată în Philippine, Vietnam, Laos și puțin de Thailanda. Începem cu 3 zile în Dubai și apoi ne continuăm drumul spre Sud-Estul Asiei. Cultura, oamenii extraordinar de primitori, bucătăria asiatică, peisajele superbe și vibe-ul frumos ne-au făcut să ne întoarcem pentru mai mult.

Cu siguranță nu ne oprim doar la Asia pe viitor, vă ținem la curent cu urmatoarele destinații.

Incercăm să ne alegem împreună călătoriile care îmbină relaxarea cu vizitatul locurilor, astfel sa avem parte de pachet complet.

Mihaela: sunt foarte pasionată de necunoscut și îmi place la nebunie să citesc înainte despre locurile în care mergem, să pun pe foaie o serie de locuri în care este obligatoriu să ajungem și ulterior încep să mă documentez cât de mult se poate despre obiceiuri, cazare, top lucruri de făcut în zona respectivă. Folosesc youtube-ul și vlogurile de călătorie publicate, google și instagram pentru a găsi acele locuri ascunse unde puțini ajung.

Astfel, ajung să „sap” după secretele și locurile cele mai frumoase până se creionează întregul itinerariu.

Ajunși la destinație, aflăm multe insight-uri și de la localnici si ținem cont de ele.

 

12. Ce părere aveți despre proiectul SafeTravels.ro?

Proiectul SafeTravels.ro ar trebui să fie un starting point pentru fiecare călătorie, deoarece aici poți găsi informații și sfaturi care să te ajute să fii în siguranță pe tot parcursul vacanței și te ajută și să anticipezi eventuale neplăceri care îți pot strica o minunată stare de relaxare. Cel mai mult ne plac interviurile cu travellerii si experiențele lor, astfel îți poți identifica și planifica viitoarea călătorie prin prisma aventurilor lor.

Travel N2 - Vlog de calatorii, Romania

Travel N2 – Romania – Cascada Cailor

Câteva video-uri marca Travel N2:


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU