Emiratele Arabe Unite Steag Emiratele Arabe Unite

Nume Oficial: Emiratele Arabe Unite Regiune: Orientul Mijlociu Capitala: Abu Dhabi Orase Importante: Dubai, Sharjah, Fujairah Moneda: Dirham UAE [AED] Suprafata: 83.600 km² Populatie: 8.264.070 locuitori Limbi Vorbite: Araba Religie: Musulmana
Pentru navigare, apasa pe butoanele de mai jos

Curentii marini

Inotul poate deveni repede periculos daca esti prins de curentii marini, chiar daca esti experimentat! Detalii in sectiunea Securitate.

Calatoria pe mare

Calatoriile pe mare spre Golful Oman sau Golful Aden sunt riscante. Detalii in sectiunea Securitate.

Legi locale

Multiple legi locale se aplica in Emiratele Arabe Unite. Am scris detaliat despre fiecare in parte in sectiunea Lege.

Numarul de telefon pentru ambulanta in Emiratele Arabe Unite este 144.

Puteti contacta orice clinica/spital/farmacie din regiunea in care va aflati.

 

– Nu au fost semnalate cazuri de Malarie sau Febra Galbena.

– Atentie la Encefalita de capusa daca ramai pentru o perioada mai indelungata pe teritoriul acestei tari.

 

Vaccinuri indicate pentru calatoria in Emiratele Arabe Unite:

– Universale: Difterie – Tetanos – Poliomielita, Hepatita B si Tuse convulsiva.


Potentiale Afectiuni

Febra tifoida
Febra tifoida   Ce este febra tifoida? Febra tifoida este o boala infectioasa, avand ca si bacterie responsabila Salmonella typhi, boala cu transmisie oro-fecala prin apele si mancarea contaminate. Incidenta mondiala este de 100-1000 de cazuri la 100.000 de locuitori pe an. In tarile industrializate, aceasta incidenta scade pana aproape de zero. Letalitatea poate ajunge... Afla mai multe


Hepatita A
Ce este Hepatita A? Hepatita A face parte din totalitatea virusilor hepatici, insa nedeterminand o cronicizare asupra ficatului. Virusul hepatitei A, din familia Picornaviridae, este prezent in toate tarile cu un nivel de igiena scazut sau mediu, indiferent de pozitionarea tarii pe glob. Cele mai multe inflamatii ale ficatului sunt datorate acestui virus, care de... Afla mai multe


Hepatita B
Ce este Hepatita B? Hepatita B este o infectie virala a ficatului, potential mortala, ce poate fi la baza unor boli acute sau cronice, reprezentand astfel o problema majora de santate publica. VIrusul se transmite prin contact cu sangele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate. Boala poate fi prevenita cu ajutorul unui vaccin... Afla mai multe


Rabia
Ce este Rabia? Rabia este o boala infectioasa, virala, provocata de virusul rabic si este transmisa omului cel mai frecvent prin muscatura de caine, in 90-95% din cazuri. Muscaturile de pisica, vulpe, maimuta, raton, soarece pot fi suspecte a fi purtatoare de virus rabic. Virusul se transmite prin saliva infectata a acestor animale. Boala mai... Afla mai multe


Infractionalitate

Nu accepta să fii preluat de necunoscuți și foloseste doar taxiurile licențiate.

Atacurile directe, incluzând hărțuirile sexuale si violurile sunt rare. Legea EAU pune mare accent pe victimă pentru a demonstra ca relațiile sexuale nu au fost de comun acord, în special dacă victima a consumat alcool, sau dacă atacatorul era cunoștință a victimei. Dacă se demonstrează că actul sexual a fost de comun acord, ambii implicați vor fi judecați pentru sex în afara mariajului.

Femeile în special ar trebui sa nu meargă singure noaptea și să nu accepte alcool de la necunoscuți.

Siguranta pe plaja

Curenții sunt prezenți în aproape toate zonele și aceștia pot duce în larg chiar si cei mai buni înotători.

Respectă semnele, în special stegulețele roșii, și înoată in apele plajelor sigure.

Traficul rutier

Dacă vizitezi EAU, poți închiria o mașină și o poți conduce folosind permisul de conducere internațional. Dacă intenționezi să conduci o mașină privată, asigura-te ca ești acoperit de asigurarea auto.

Traficul este similar celui european, mergându-se pe partea dreaptă.

Starea generală a drumurilor este foarte bună.

Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie iar consumul de alcool este strict interzis dacă intenționezi să conduci !
În unele Emirate este interzisă deplasarea autovehiculelelor implicate în accident, până la sosirea echipajelor de poliţie rutieră (Abu Dhabi), iar in alte Emirate vehiculele se pot deplasa pentru a nu obstrucţiona traficul din zonă(Dubai).
Condițiile de condus nu sunt atât de bune, având loc multe accidente, în special datorate vitezei excesive.Gesturile și limbajul ofensator utilizat în trafic poate duce la amenzi, sentințe cu închisoarea și chiar deportarea în anumite cazuri. Flash-urile în EAU pot însemna mai de grabă că șoferul vine direct spre tine, decât că-ți dă prioritate.Ca pieton, îți recomandăm să traversezi strada doar prin locuri special amenajate.Numerele de urgență sunt :

  • 998 Salvarea
  • 999 Poliţia

 

Calatoriile pe mare

Multe zone din Golf sunt destul de delicate, inclusiv în apropierea granițelor maritime și în apropierea insulelor Abu Musa și Tunbs în sudul Golfului.

Îți recomandăm să analizezi cum și dacă situația regională îți poate afecta ruta. Navele ce operează în Golful Oman, Marea Araba de Nord, Golful Aden și Bab El Mandeb sunt mai expuse la posibilitatea unui atac maritim.

Fii prudent când călătorești cu navele destinate turiștilor. Siguranța pe aceste vase nu este chiar cea mai bună. Asigura-te ca existe veste de salvare pentru toți pasagerii de la bord, înainte de a te îmbarca !

 

Situatia politica

Evenimentele din Estul Mijlociu, incluzând Irak și Procesul de Pace din Estul Mijlociu, pot afecta opinia publicului local.

Urmărește știrile și fii atent la evenimentele locale, deoarece acestea pot declanșa conflicte publice.

 

Legile si obiceiurile locale

Legile si obiceiurile din EAU sunt foarte diferente de cele cu care suntem familiarizați.

Fii atent la acțiunile tale, deoarece acestea pot fi ofensatoare, în special pe durata sfintei luni a Ramadanului dacă intenționezi să vizitezi locuri sfinte.

Unele acțiuni aparent inofensive pot fi pedepsite aspru, așa că te familiarizează-te cu legile si obiceiurile locale.

Poți citi mai multe despre acest lucru aici.

Importurile

Importurile cărnii de porc și a pornografiei in EAU sunt ilegale. Materialele video, cărțile și revistele pot fi inspectate atent și chiar cenzurate.

 

Drogurile

Toleranța este 0 pentru ofensele legate de narcotice.

Penalitățile pentru trafic, contrabandă și posesie de droguri(chiar și în cantități minime) sunt severe.

Sentințele pentru traficul de droguri pot include pedeapsa cu moartea, iar posesia de cantități minime poate duce la sentințe de minim 4 ani de închisoare.

Autoritățile Emirate consideră prezența drogurilor în sânge ca și posesie !

Unele ierburi cu efecte halucinogene, ca de exemplu Spice, sunt ilegale în EAU.

Multe persoane sunt oprite în aeroporturile din EAU din cauza neregulilor. Aeroporturile au o tehnologie foarte performantă pentru a asigura securitatea și pentru a detecta drogurile, chiar și-n cantități reziduale.

 

Alcoolul

Rezidenții non-musulmani pot obține o licență pentru a consuma băuturi alcoolice acasă. Această licență e valabilă doar Emiratele ce au eliberat licența respectivă.

Rezidenții trebuie de asemenea să obțină o licență pentru a putea consuma alcool in locurile autorizate.

Băuturile alcoolice sunt servite în hotelurile si cluburile autorizate, dar consumul de alcool sau prezența alcoolui în sânge pe domeniul public reprezintă ofense ce pot fi penalizate.

Vârsta legală pentru consumul de alcool este de 18 ani în Abu Dhabi (deși Ministerul Turismului, prin lege admite hotelurile să vândă alcool doar celor peste 21 de ani), și 21 de ani în Dubai și în Emiratele de Nord (exceptând Sharjah, unde consumul de alcool este ilegal)

Pasagerii în trecere prin EAU ce se află sub influența băuturilor alcoolice pot fi arestați !

 

Tigaretele electronice

Sunt ilegale și cel mai probabil vor fi confiscate la vamă !

Codul vestimentar

Femeile trebuie să se îmbrace modest cât timp sunt în zonele publice, ca de exemplu Mall-uri.

Haine ar trebui sa acopere partea de sus a brațelor și picioarelor, iar lenjerie intimă nu trebuie să fie vizibilă!

Ținuta de înot ar trebui purtată doar la piscină sau pe plajă.

 

Hotelurile

Este o practică uzuală ca hotelurile să-ți ceară o copie a pașaportului sau a buletinului.

Nu poți fi cazat la hotel dacă ai sub 18 ani și nu ești însoțit de un adult !

 

Comportamentul ofensator

 

Înjuratul și gesturile jignitoare(inclusiv online) sunt considerate acte obscene și ofensatorii pot fi închiși sau deportați.

Fii foarte atent când ai de-a face cu poliția și alți oficiali.

Afișarea în public sau afecțiunea nu sunt aprobate, de-a lungul timpului fiind multe persoane arestate pentru sărutatul în public.

Travestiții nu sunt tolerați.

Relatiile in afara mariajului

Toate actele sexuale în afara mariajului sunt ilegale. Căsătoriile între persoane de același sex nu sunt recunoscute și homosexualitatea este ilegală.  Pedepsele pentru acest gen de infracțiuni sunt urmărirea penală, închisoarea și/sau o amendă însoțită de deportare.

Este interzis prin lege să trăiești împreuna , sau să împarți aceeași cameră de hotel cu o persoană de sex opus cu care nu ești căsătorit  sau care nu-ți este foarte apropiată.

Datorită legii despre actele sexuale împotriva mariajului, dacă rămâi însărcinată în afara mariajului, atât tu cât și partenerul tău puteți face închisoare sau puteți fi deportați.

Doctorii pot cere dovada mariajului în timpul verificărilor pre-natale.

O femeie care dă naștere în EAU poate întâmpina de asemenea o problemă cand vrea sa întregistreze sugarul, riscând arestul, închisoarea sau deportarea.

 

Achizitionarea de proprietati

Dacă vrei să cumperi proprietăți în EAU, te sfătuim să te sfătuiești cu un avocat.

 

Infractiunile financiare

Infracțiunile de natură financiară(fraudă, evitarea controalelor amănunțite și neplata facturilor/notelor de plată) pot duce la închisoare și/sau amendă. Conturile bancare pot fi înghețate iar alte bunuri pot fi reținute.

De obicei, cauțiunea nu este valabilă pentru turiștii care sunt arestați din cauza unei astfel de infracțiuni. Cei găsiți vinovați nu vor fi eliberați până când datoria nu e plătită și pot rămâne închiși o perioadă te timp dupa achitare, în semn de pedeapsă.

 

Fotografierea

Fotografierea clădirilor guvernamentale și militare este interzisă.

Nu fotografia oamenii fără permisiunea lor! Câțiva bărbați au fost arestați pentru fotografierea femeilor pe plajă.

Hobiurile precum privitul păsărilor și avioanelor pot fi interpretate greșit, în special lângă spațiile mitare, clădiri guvernamentale și aeroporturi.

 

 

Armamentul, muniția, vestele anti glonț și alte elemente de această natură trebuie sa fie autorizate de către autorități pentru a putea fi deținute.

Echipamentul tehnic

Echipamentele precum telefoanele conectate direct la satelit, sau echipamentele de ascultat și înregistre, transmițătoare radio, camere profesionale sau binoclurile pot avea nevoie de licență pentru a putea fi utilizate în EAU. Cere sfatul Ambasadei EAU în România pentru astfel de situații!

 

Riscul de terorism este crescut, așa că îți recomandăm sa fii foarte atent.

EAU este o țară musulmană, deci obiceiurile si legile diferă mult față de cele din România. Respectă legile si obiceiurile locale pentru a sta departe de probleme !

Fă-ți asigurări complete de sănătate si călătorie înainte de a pleca la drum !

Călătorie plăcută !

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MENIU